Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.01.2020 09:31

$24,5 млрд компенсації за пожежі

Робота слідчих та судів - запорука пошуку справедливості та відшкодування. Чого нам так не вистачає зараз в Україні.

У зв'язку із пожежами в Австралії постає питання: якщо буде доведено людський фактор при винекненні пожеж, то хто і як буде відповідати?

Одразу скажу, що повністю компенсувати шкоду від пожежі неможливо. Особливо якщо є загиблі люди, тварини, або ж знищено унікальні цінності.

Та є нещодавній приклад, коли розслідування та суд несуть певний баланс для справедливості. Йдеться про те, що "Федеральний суд Сан-Франциско 17 грудня пізно ввечері схвалив дві угоди, за якими каліфорнійська енергетична компанія "Pacific Gas and Electric" (PG & E) виплатить в цілому $ 24,5 млрд за підсумками лісових пожеж в Північній Каліфорнії в 2017 році і пожежі Кемп 2018 року.

У травні PG & E була визнана департаментом лісового господарства та пожежної охорони Каліфорнії винною в пожежі Кемп, яка в листопаді 2018 року забрала життя понад 80 осіб. Раніше PG & E була визнана винною ще в 17 пожежах в штаті Каліфорнія, а до компанії було подано більше 1 тис. Позовів".

Отже, ще раз бачимо, що робота слідчих та судів - запорука пошуку справедливості та відшкодування. І це те, чого нам так не вистачає зараз в Україні.

Джерела:

https://www.npr.org/2019/12/17/789181882/judge-approves-pg-e-24-5-billion-plan-for-wildfire-victims-and-insurance-compani

https://www.google.com/amp/s/thebabel.com.ua/amp/news/30254-naybilsh-ruynivna-pozhezha-v-istoriji-kaliforniji-vinikla-cherez-energetichnu-kompaniyu-pg-amp-e

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]