Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.08.2020 08:34

Девелопмент в’язниць та СІЗО

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Що чекає на продані Мінюстом об’єкти нерухомості

Як відомо, Міністерство юстиції України має намір продавати тюрми, а на вторговані кошти будувати нові на околицях міст. Перша хвиля - заморожені в'язниці, друга - СІЗО, третя - тюрми, які зараз функціонують.

Від цього кроку Мінюсту однозначно можна йому аплодувати. Адже покращення умов утримання затриманих та покараних – це гуманізм суспільства та наближення до європейських стандартів.

З точки зору девелопменту вибудовується цікава ситуація з подальшого використання куплених буцегарень. Адже мабуть у 99% цінність такої покупки буде саме земельна ділянка а не нерухомість. Доречі, чи оформила пенітенціарна система належним чином відповідні земельні ділянки із зазначенням цільового призначення, та чи присвоєні їм кадастрові номери.

Цінність нерухомості під питанням. Мабуть із якихось в’язниць і можна зробити хостели чи колівінги та ще й з видом на море, ліс і гори, та такі апартаменти мабуть не будуть користуватися попитом. Як склад для овочів – можливо, от тільки хто ж в таке проінвестує.

У підсумку – будуть будувати житлові комплекси. Цікаво, рекламна фраза «наш житловий комплекс побудований на місці буцегарні, у якій люди страждали, плакали, втрачали здоров’я та іноді життя» - це конкурентна перевага чи ні?

То як скоро на первинному ринку нерухомості у продажу з’являться квартири у ЖК «Вертухай», ЖК «Малява», ЖК «Чифір», ЖК «Вовки ганебні» та т.і.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]