Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2018 11:33

Чому у світі збільшується попит на зовнішню рекламу?

Начальниця Управління з питань реклами КМДА

Закордонні тенденції ринку ООН.

За даними дослідницької компанії MAGNA, обсяг світового ринку Out-of-Home (OOH – зовнішня реклама) 2017 року був 29 млрд дол., що становить майже 6 % глобальних витрат на рекламу. У світовому масштабі частка ООН-реклами протягом п’яти років залишається стабільною. А ось якщо порівняти Out-of-Home із рештою традиційних каналів комунікації (ТВ, преса, радіо), то її частка збільшилась із 8 до 10 %.

За результатами досліджень, які проводили спільно компанія MAGNA та агентство OOH-реклами Rapport у 22 країнах, було встановлено причини стійкого зростання та ефективності ООН-реклами в них. До переліку цих країн увійшли: Австралія, Аргентина, Бельгія, Велика Британія, Німеччина, Данія, Індія, Іспанія, Італія, Канада, Китай, Малайзія, Мексика, Нідерланди, Норвегія, Росія, Сінгапур, США, Таїланд, Філіппіни, Франція та Японія.

Проаналізуємо основні переваги ООН.

1. Реклама на білбордах викликає більше позитивних відгуків споживачів, ніж реклама на ТБ.

Першопричиною цього є те, що Out-of-Home не перебиває жодної діяльності, як у випадку з ТБ, радіо і мобільною рекламою, що дуже нервує глядачів. Також на зовнішню рекламу не впливає низький рейтинг переглядів або популярність каналів, від яких страждають онлайн- і мобільна реклама.

2. ООН-рекламу неможливо пропустити або заблокувати.

Переваги зовнішньої реклами також чітко вимальовуються в разі порівняння так званих «рuѕh»- і «рull»-моделей реклами. Модель «рuѕh»-реклами — це концепція ТБ, радіо та інтернет-реклами, яка перебиває дії користувачів. Така реклама активно відкидається сучасними споживачами в перші ж секунди її вмикання та радше викликає роздратування, ніж зацікавленість. «Рull»-концепція відрізняється від «рuѕh» тим, що рекламодавці платять лише за кліки по їхніх рекламних оголошеннях. На відміну від «рuѕh»-реклами, зовнішня реклама не нав’язлива, оскільки в людей завжди є вибір — дивитися на постери чи ні.

3. Переважна більшість людей основну частину свого часу проводять за межами дому, де досить значна частка припадає на дорогу (від дому до роботи, від роботи до торговельного центру, спортивного залу, відрядження і т. д.). Ми спостерігаємо, як розвивається транзитна реклама та вуличні меблі. У багатьох країнах уже закладено правові, організаційні й економічні основи, що дають змогу комунальним транспортним підприємствам і органам місцевої влади співпрацювати з галуззю ООН-реклами, щоб отримувати дохід.

4. Симбіоз зовнішньої реклами та мобільного зв’язку — найпотужніша комбінація в сьогоднішньому рекламному арсеналі європейських країн. Основна тому причина — споживачі рідко виходять із дому без своїх мобільних пристроїв, а охоплення зовнішньої реклами, її інтерактивні можливості та захопливі повідомлення спонукають споживача скористатися мобільним пристроєм, аби дізнатися більше про бренд, продукт чи послугу, що його зацікавили.

Міжнародна дослідницька компанія RealityMine спільно з Асоціацією операторів зовнішньої реклами Америки (OAAA) нещодавно провела дослідження поведінкових особливостей споживачів, що стосуються покупок. Основні висновки дослідження такі:

5. Збільшується ефективність та цінність інструментарію ООН-реклами. Цифрова ООН-реклама створює нові можливості для контакту з аудиторією у таких нових місцях, як аеропорти, ТРЦ тощо. Так, частка цифрових носіїв (DOOH) становить 5 % від обсягу ООН-інструментарію в усьому світі, але дає галузі 14 % доходу (наприклад, у Великій Британії та Австралії — 30 %).

Прогрес в Out-of-Home обнадійливий. І подальший розвиток дуже важливий не тільки для США чи країн Заходу, а й для України, адже залишаються аспекти, що потребують доопрацювання і є актуальними і для української зовнішньої реклами також.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]