Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.05.2017 15:34

Боротьба за Народний Рух України

Влада намагається через нардепів, зрадників "Самопомочі" прибрати до рук найбільш бунтівну колись силу Народний Рух України

У ВОЖДІ НАРОДНОГО РУХУ ПРОПОНУЮТЬ ЗРАДНИКА «САМОПОМОЧІ» З ВІЖКАМИ БАНКОВОЇ

Справді, це грандіозна не просто проблема, а реальна біда, коли народні маси позбавлені політичного даху. Не мають до кого притулитися, стати під парасолю, казати б, у негоду. А цієї сквири в суспільстві стільки нині, більше, ніж будь-коли. Тому й подеколи туляться люди під баламутні шатра то Ляшка, то Рабіновича. Хоч то для них, зрозуміло, тимчасове,  як пересадочна станція Жмеринка чи Конотоп. Відомо, повноціннім народним клубом до і на початку здобуття Незалежності для українців був Народний Рух України (НРУ). Кузня ідей народної будови України. Чому і як завалилася вона – не сьогоднішня моя тема.

І вже точно зрозуміло, що не буде ніякого толку в державі, поки не відновиться діяльність всенародної партії НРУ. Як політичної сили мас, як виразника політики будівничих української держави, а не підручних московітсько-єврейського кагалату. З соціальних мереж видно: сила спротиву антинародній владі велика, але мобілізації, координації її немає. Все спрямовано в свисток.

Я декілька літ є активним прибічником НРУ, навіть від цієї політсили висовувався кандидатом у депутати Київради останнього скликання. І відвідую іноді зібрання членів НРУ, певні події, які проводить партія. Головне скажу з того, що зрозумів, у чому наочно переконався: Рух має сталих, вмотивованих прихильників. Ідейних, переконаних. А ось не ладиться в нього на верхівці.  Якісь там зібралися безідейні, безініціативні хлопці. Ну, немовби безголосі євнухи. Сказати б, «тихарі» і політичні пристосуванці. Такі, які всього і всіх бояться. А найбільше, мабуть, гніву, не приведи Боже, чи окрику з Банкової. Готові служити вірою і правдою будь-якому царю. Бо ж погляньте, за останні п’ять років змінилося два глави держави, а політика, діяльність Руху, як були підкилимними, такими й залишилися. Тиша така на вулиці Олеся Гончара (де міститься штаб НРУ), аж вуха в’януть. У державі війна, а наш Рух як води у рот набрав: хоч би якоюсь заявою обізвався. Нинішнього 9 травня червоні транспаранти окупували замало не пів столиці, а НРУ з-за тину на все те перелякано позирає, буцімто його це не стосується. Не чути його голосу щодо агітації за впровадження активної рідномовної політики, проти ворожої двомовності у пресі і на телебаченні. Так і хочеться гукнути з висоти Ярославого валу під вікна кабінетів нинішніх вождів і вождиків НРУ: «Просипайтеся! Без нас, панове, порядку в Україні не буде. Заколисала вас байдужість і безбереге догоджання владі, яка з усіх сил бореться проти свого народу. Ви вже Рух, колись бойовий і активний загін українського народу, привели під поріг влади і перетворили його в пристанище улесливих прислужників для коломойських, пінчуків, фірташів, і, зрозуміло ж, порошенків, гройсманів і інших товстосумів при державному стерні…»

Останнім часом пішли активні розмови про те, що потрібно негайно міняти керівництво НРУ. І я за це також. Позаяк видно і зрозуміло, ті, хто нині при владі іншими вже не будуть. (Голова НРУ на своїй посаді з 2012 року!) Не здатні вони об’єднати, згуртувати маси, вдихнути в них ідеї боротьби з нечуваними досі безпорядками насамперед у державному управлінні, плюндруванні законів та Конституції України. Зрозуміло, що першими ж порушниками цих святинь є якраз сам П. Порошенко, його васали, котрі з допомогою власного бізнесу рвуть України на дрантя. Нинішні ж керівнички Руху про це бояться і заїкнутися, позаяк вони упокоїлися під рядном Банкової

З деяких пір до Руху прибилися два народні депутати України Віктор Кривенко та Павло Кишкар. Це два зрадники ідей партії «Самопоміч», котрі пробралися до Верховної Ради в ліфті названої політичної хартії, і в самий вирішальний момент, коли у Верховній Раді відбувалося голосування за зміни до Конституції, які відкривали дорогу до торпедування державного устрою України, в угоду путінським бойовикам, наплювали на застереження «Самопомочі», проголосували в угоду Банкової. За це й були виключені з фракції «Самопоміч».  Сталося це 31 березня 2016 року.

Думаю, що події далі розвивалися так. Одного дня голову НРУ запросили на Банкову. Там давно уже ведуть роботу з прокладання шовкового шляху для забезпечення другого строку П. Порошенка. Ті, хто вивчають ризики цієї ідеї давно знають, що Рух – це приспаний політичний вулкан. І владі, щоб продовжити своє довголіття на Олімпі, вкрай потрібно його взяти під свій політичний контроль. Через засланих туди своїх ручних управлінців. Василеві Куйбіді, гадаю, прямо й без вихилясів сказали, що потрібно двох зрадливих нардепів взяти під своє крило. Вже 19 квітня 2016 року пан Куйбіда на брифінгу у Верховній Раді радісно заявив, що мовляв керівний орган НРУ одноголосно прийняв у свої лави цих великих політичних діячів сучасності – зрадників, перебіжчиків, і готових й далі голосувати за те, щоб вся Україна стала Донбасом. Ще він заявив, що тепер і Рух має в парламенті своїх представників, які, мовбито, тепер будуть активно проваджувати його політику, ідеї в депутатському середовищі та через розроблені в Русі законопроекти. Повна дурість, але ж звучить як!

Що насправді сталося? НРУ кооптував у свої партійні ряди нардепів правлячої коаліції, позаяк вони швиденько перефарбувалися у представників провладної фракції БПП. Тієї, підкреслю, сили, котра обідрала народ як липку. Насамперед з тарифами на газ, на інші комунальні послуги. Котра не може за неповних три роки загнати на нари жодного (!) з відомих крадіїв режиму Януковича, убивць Героїв Небесної Сотні, зате всі СІЗО і тюрми України, під різноманітними надуманими приводами наводнила українськими патріотами, які захищали Майдан і воювали в АТО. Мені хотілося послати навіть панові Куйбіді телеграму, щоб з кооптацією зрадників «Самопомочі» в керівні структури НРУ наш рідний Рух, як ящірка відкинув свого хвоста – себто назву «Народний» Рух. Бо він явно став схожим, відтак, на антинародний…

Можемо нині, через тринадцять місяців після того освячення запитати голову НРУ пана Куйбіду: ну й що, підтримали ваші новоспечені представники Рух у Верховній Раді, багато пройшло через голосування у парламентському залі ваших ідей та законопроектів, як ви це обіцяли? Херня з маком, чи не так?

А мені до глибини душі, зізнаюся, було соромно і принизливо за те, що пан Кишкар, коли в Україні вибухнула всенародна блокада ОРДЛО, яку підтримали особисто знаю й багато членів Руху, які такими є ще з часів В’ячеслава Чорновола, бо це був крик народу за припинення підтримки економіки і оборонної сили колорадів, торгівлі з справжніми бандюками, ось цей зрадник «Самопомочі» П. Кишкар, поспіль з неврівноваженою і несамовитою пані з однієї провладної партії замало не в рукопашну на Сході України билися за те, щоб бізнес можновладців з окупованими територіями процвітав. «Новоспечений» рухівець, якого здається, як і В. Кривенка ввели в якісь там керівні структури партії, готовий був зуби повибивати рухівцям у спротиві торгівлі з ОРЛДО, щоб не постраждав бізнес людей із Банкової і Кабміну. Як це вам? Завтра до цього П. Кишкар, переконаний, буде закликати весь Рух з партійного амвону…

Нині вже звучать активно голоси про те, що Рух має очолити інший зрадник «Самопомочі», побратим П. Кишкара - Віктор Кривенко. Знайте: це політичні, пропагандистські посили з Банкової. Заслані козачки, в  тому числі й у ЗМІ та у Фейсбуці молотять язиками про те, що рівного йому немає «менеджера». Він, мовляв, уже і діаграми якісь там понамальовував, як ростиме і розвиватиметься Рух за його керівництва. Така дурня, що аж соромно за людй, які про це говорять і пишуть.

Я декілька разів перечитав біографію пана Кривенка і ніде не побачив, аби він набивав гулі в справі управління масами, виробництвом. До цього він був здебільшого помічник генерального директора підприємства, бо весь обвішаний різноманітними дипломами, а далі все радник, радник, радник – від цього аж в очах рябить. Який із нього «менеджер» - ніде не видно. Схоже навіть на те, що і в самої  Інни Германівни Богословської саме таким фахівцем пан Кривенко був також, бо обирався в нардепи з її «Віче». А ось єдиний раз начебто потрапив в команду достойних людей із «Самопомочі», і одразу зламався, як пісочне печиво. Чи треба Рухові такого вождя, на якому через ідейне зрадництво однієї політсили надійно припасовані віжки Банкової? Думаю, що питання риторичне…   



Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]