Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.12.2016 05:37

Під ким корупційний лід тріщить

Як Кучмі з Пінчуком повернути хабарі Коломойському?

ЧИ ПОРА ЛАДНАТИ НАРИ Л. КУЧМІ Й В. ПІНЧУКУ?

Просто дивуюся, чому народ німує, обходить цю тему стороною в Інтернет-виданнях й на Фейсбуці. А тут така подія, про котру не можна мовчати. Я десятки разів порушував її в своїх блогах, мабуть, до оскоми на зубах у моїх уважних читачів. Суть коротка і зрозуміла: Кучма має сісти на нари. «Русявого» до відповідальності!

Олігарх Коломойський, котрий щойно здав свій «ПриватБанк» у державну власність, уже давно вряди-годи заявляє, що будучи главою держави, Л. Кучма вимагав щомісячно сплачувати п’ять мільйонів доларів США, у вигляді оброку, його зятю В. Пінчуку. Що це, як не чистої води корупцію? Розбій на великій дорозі! Чому мовчить, цим не займається НАБУ? Вони що на такі заяви закривають і очі, і вуха? Чи когось соромляться?

Ніякого руху в цій справі не було давно. І тут в кінці минулого тижня новий потужний ривок з боку того ж таки Коломойського. Олігарх заявив, що він змушений був сплатити в вигляді чиншу, відкупних 110 мільйонів доларів США зятю тодішнього глави держави. Цьому тепер знайдено документальні підтвердження. Матеріали Ігор Коломойський нарешті начебто передав до НАБУ. Одне слово, він жадає крові колишніх мерзотників, нинішніх пристосуванців, котрі потонули в награбованому багатстві. Придбали в Лондоні для дочки Л. Кучми найдорожчу в світі квартиру. Ще я чув думку, буцім, це помста Ігоря Коломойського всій верхній команді за "віджатий" "ПриватБанк". А що, цілком може бути, бо Кучма, Пінчук, Порошенко з своїми бізнес-партнерами, це ж усе одне й та саме команда "ух!"

Що це все означає?

1. Щось десь зламалося в олігархічних стосунках, або Коломойського серйозно причавила жаба, що Кучми-Пінчуки жирують на його добрі. Для нас, плебеїв, це не має особливого значення, що тут, власне, є першопричиною. Просто дуже добре, що така ситуація склалася.

2. Не забуваймо, що Кучма це родоначальник української корупційної системи. Він зачинатель і батько всіх хабарницьких схем на вищих поверхах влади.

3. Призначення Кучми головним з мінського безплідного й вічного серіалу «А зорі тут тихі…», це камуфляж для порятунку і його самого, і кривавих липецьких цукерок водночас. Звинувачення Коломойського - це потужна бомба під старого авантюриста-хабарника, під крадену бізнес імперію його зятя, яка виросла з корупційних надбань, водночас і під того, хто покриває свого колишнього хазяїна й кумира.

4. Якщо лід заламається довкруги Кучми з приводу його відвертої принуки сплачувати хабарі Коломойським й, напевне ж, також іншими колишніми товстосумами (сподіваюся вони обізвуться), то тут же на нього звалиться снігова лавина звинувачень з приводу причетності до зникнення і вбивства журналістів, замахів на життя й здоров’я інших людей, за котрими відповідно до завдань цього маразматика слідкували в усі очі правоохоронні органи. Принаймні, хочеться вірити в те, що таке може й повинно статися. Як підсумок, Кучма нарешті відправиться туди, де йому місце – на нари.

ЩО ЦЬОМУ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ?

А. Світовий уряд, якщо такий насправді є. Скажуть: чи не легше В. Пінчуку сплатити І. Коломойському 110 проблемних мільйоні доларів США, перетворивши колишній хабар у задавнену позичку, і запити мирову. Справа давня, а ми ж усі свої люди… Брати-олігархи…

Б. Сторони можуть примирити П. Порошенко та В. Гройсман.
Але в обох випадках, особливо підкреслю це, буде збережено статус-кво для України: корупція цвістиме й далі буйним квітом. Нічого не зміниться. Справа Гонгадзе і ще ряд резонансних справ залишаться й далі не з’ясовані, не розслідувані, не оприлюднені. Торжествуватиме зло. Чи потрібно нам це?
Тому кожен з українців має нині подумати про те, що він може зробити для того, аби батько вітчизняної мафії став перед судовим бар’єром…
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]