Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Замітки до ситуації з наданням особливих повноважень для Деканоідзе та Авкова і їхнім 150-ма тисячами людей, які програли битву з бандитизмом

   Не секрет, що 99,99 відсотків громадян України, на підконтрольній нашій владі території, є законослухняними громадянами, в тому числі і я. За бандитів, звісно ж, не ручаюсь. То чи ж треба запроваджувати режим поліцейського гетто, на якому наполягають залітна птаха, дружина молодшого брата М. Саакашвілі, пані Деканоїдзе та  міністр Аваков у зв’язку з трагічними подіями в Дніпрі?

                Справа в тому, що ця трагедія для українського суспільства ніяк не може бути «поворотною», як на тому наполягає начальник Нац. поліції. І ось чому.

1.         У Дніпрі була розбірка з непокорою, смертельними  пострілами не між громадянином і поліцейським патрулем, а поміж колишнім міліціонером і новими поліцейськими. Себто, між своїми. І тут якогось там Пугачова ніяк не можна ототожнювати з представником громадянського суспільства. Це виходець з міліцейської системи.

2.         Буквально кожної доби з’являється одне-два повідомлення в пресі про корупційні діяння працівників поліції, про неправомірне застосування сили до громадян. Поки подібне не буде викорінено, ні про яке підвищення повноважень для людей у поліцейських одностроях не може бути й мови. Це здебільшого не правоохоронці, а щось інше.

3.         Де висновки по трагедії Кривому Озері, коли шестеро поліціянтів зайшли до хати, стягнули громадянина з ліжка, виволокли в двір і застрелили? Якби вони володіли правом на знущання, яке прагнуть представити поліції Деканаїдзе та міністр Аваков, їх би навіть ніхто не пожурив: мабуть би, представили до нагород «за рішучість». Подібне свавілля не можна допустити.

4.         Ми що забули Врадіївку, де райвідділ міліції перетворився в бандформування з ґвалтування, катування? Це таким «офіцерам» вони хочуть представити особливий імунітет з правом в усьому бути правими? Тоді, даруйте, лінчування не минути. Чи потрібно доводити до цього ситуацію?

5.         Довіряти тому, що показує на відеокадрах поліція ніяк не можу, тому, що всі ті докази є  спеціально підлаштованими на предмет перетворення України в поліцейську резервацію, де скасовується презумпція невинуватості громадян, як Конституційне право громадян, і запроваджується презумпція довіри до свідчення лише правоохоронців, серед яких відсоток злочинців у погонах неймовірно високий. За цих умов Україна перетвориться в суцільний концентраційний табір з поліцейським свавіллям.

6.         Замахи на життя, здоров’я поліцейських (згадаймо йсерпневу трагедію з загибеллю двох офіцерів МВС у селі Бабинці Борщівського району Тернопільщини) не тому, що це влаштовують громадяни, а лише через бездіяльність саме правоохоронців: розпоясалися бандити. Невміло проведена реформа МВС саме Деканоідзе та Аваковим викликала дев’ятибальний шторм злочинності. Тепер ці двоє, замість того, щоб мобілізувати 150-тисячне військо міліції=поліції на боротьбу зі злочинністю хочуть у державі влаштувати концентраційне гетто.

7.         Перш ніж голосувати за надання презумпції безберегої правоти правоохоронців, Верховна Рада України повинна зняти право недоторканності з народних депутатів, судів, президента України. Щоб при бажанні полісменів і їх можна було покласти фейсами в калюжі.

8. Презумпція правоти поліцейського – це презумапція винуватості громаданияна. Насправді це вже пройдений етап для старшого покоління українців. Цим беззастережним правом уже користувалися свого часу «орли» Єжова, за тим Берії. До чого це привело – відомо. Винищенням цвіту нації, тисячі смертей нічого невинних людей. Сотнями тисяч, якщо не мільйонами виправдальних вироків, але, зрозуміло, згодом, після того, як людей не стало, як вони перетворилися в табірну пилюгу. Варварство це, як не парадоксально, незасуджене, тому про нього дехто мріє знову... 

Думаю, що погодитись на подібне було б повним безумством. Насправді ж, двоє на чолі Нац. поліції та МВС не справились зі своїм завданням. Замість того, щоб засукавши рукави кинутись виправляти ситуацію, вони вимагають нові державні асигнування (звідки їх зняти?), і нових повноважень, щоб перетворити Україну в Берієстан. Це вельми небезпечно. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]