Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.05.2015 15:23

Хто з журналістів у "розстрільних" списках Авакова?

Виявляється, що панам із влади найбільше мішають пристойно жити "подонкі от журналістікі"...

Із великим здивуванням прочитав інтерв’ю-руськоязічіє панка Авакова у Лізі.Новин і подумав, що автор текстів, або п’яний, або вигукує свої фрази з вікна божевільні. Йому, з його позицією, оцінками подій, потрібно не силовим міністерством керувати, а лікуватися в психіатра – моя щира порада.

Бачите, за його переконанням, великого міліцейського генія з посади заступника міністра ВС С. Чеботаря міністра змусили звільнити «подонкі от журнілістікі».

Аваков каже: «а что вы можете предъявить Чеботарю реально из всей той шумихи, которая была в прессе?»

Преса встановила, що цьому чиновнику належить велика кількість нерухомості, яку він скриває, не відображає в своїх деклараціях (Дивіться і слухайте тут). Його родичі влаштовують фізичні напади на журналістів, які намагаються вияснити, хто мешкає в хоромах. Міліція порушує кримінальну справу не проти тих, хто перешкоджає діяльності преси, хто постраждав у конфлікті, а проти самих журналістів, які хочуть донести правду про непомірні статки чиновника людям. Чи важливо це нині, коли понад вісімдесят відсотків людей України опинилися за межею бідності, а ті, хто керує тендерами, матеріально забезпечує міліцейський тил жирують на народній біді? Гадаю, що неймовірно важливо.

Аваков все це пропускає мимо вух. Його, як члена уряду, чомусь не цікавить те, за які кошти зросли маєтки його заступника С. Чеботаря, хоча той постійно був державним службовцем, а до недавнього часу просто міліціонер, а ніяк не бізнесмен, високооплачуваний банкір, приміром. І те, що підлеглий вчиняє нечесно – приховуючи від держави свої явно протиправно нажиті багатства. Він, як можна зрозуміти, збагачення своїх підлеглих не вважає ні професійно, ні соціально небезпечними. І це зайвий раз видно зі сліз, які пан міністр проливає за ще одним майстром збагачуватися на високих міліцейських посадах і приховування цього від декларування. Йдеться про ще одного представника з генеральської обойми: пана Єршова, очільника ДАІ.

Цей приховав від усіх також персональний маєток. І теж провалився: «подонкі от журналістікі» і його засвітили, показали громадськості. Стільки набрався, що не зумів приховати нагарбаного добра. Аваков з жалем зізнається: «А мне был важен такой кадр ».

Думаю, що з часом ми дізнаємось саме для чого…

 Чому відбувається подібне?

Все від того, що займатися бізнесом на високій державній посаді в нинішній Україні не просто можна, не зважаючи на офіційну заборону, але й модно. Грубо порушуючи Конституцію України і закони держави. Цей ганебний і протиправний приклад подає сам глава держави. Зарубіжна преса на всі голоси трубить про те, що статки П. Порошенка за рік його президенства зросли начебто всемеро! Не беруся стверджувати, що сума багатств вирахувана вірно, але те що бізнес Петра Олексійовича знаходиться в тих самих руках, що й президентська булава, і що він надійно, не зважаючи на війну, розруху і всі людські біди українців успішно процвітає, - це правда. Чому ж тоді не можна пристойно, на широку ногу жити Чеботарю, Єршову?   Хіба ж це гріх бути багатими, приймати все у широкі обійми, коли добро саме пливе до рук?

Справді, за що ж тоді звільняти крадіїв у міліції? Вони прибрали до своїх рук тільки те, що погано лежить. Ось тільки журналісти плутають усі карти. Справді «подонкі», явно перешкоджають жити «по-новому» кращим людям із влади.

Я хотів би при цьому запитати в керівництва Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки журналістів України: у вас є такий реєстр – «подонков от журнілістікі»? Себто "розстрільний" список від Авакова. Цікаво, хто в ньому?

І ще, чи не можна організовано і професійно оголосити в Україні мораторій на «грязний язик» цього діяча-українофоба (він же ж принципово не спілкується українською), замурувати його брудний Фейсбук?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]