Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

У нас що партійна міліція?

Перед викладом статті подаю основні логічні посили аналітичного дослідження. Вони такі:

1.     Стало відомо, і водночас це маовби навіть доведено документальними ревізіями фахівців Державної фінансової інспекції України, нинішнього року безпосередньо зі столу глави уряду, і при чому, лише нинішнього, 2015 року (!) зникло 7.5 мільярда гривень.  Про це публічно заявив на одному з телеканалів керівник фінінспекції Микола Гордієнко.

2.      МВС України як основа султанату Арсенія Яценюка.

3.     Справа С. Бочковського: хто проштовхував «героя» теле-шоу з Кабміну у владу?

4.     Чи «злочинець» Г. Кернес?

Якщо така крупна сума коштів «пропала» (візьму цей вираз у лапки, бо просто смішно робити вигляд нібито не знаємо куди вони поділися) нинішнього року, то чи можна повірити в те, що протягом десяти місяців 2014-го нічого не прилипло до рук такого «мудрого» правителя і його команди постмайданних «професіоналів»? Цинізм «вождя» однієї політичної сили  полягає якраз у тому, що в той час, коли на вулиці Грушевського чіплялися ноги цьогорічним траншам з державного бюджету у темні закутки, Арсеній Яценюк плакав і ридав перед усім українським народом, що грошей у Кабміну немає. Обміліла всенародна каса: за вікном же війна.

Нап’явши на себе тогу мудрого євро-американця, посадивши поруч з собою міністра фінансів пані Яресько, вчорашнього співробітника Держдепу США, Арсеній Петрович сльозливе розповідав, на пальцях доказуючи народним депутатам перед прийняттям державного бюджету на 2015-ий рік, а за тим і під час перегляду кошторису країни, що казна порожня. Вичерпано, мовляв, усе до останньої копійки. Єдиний порятунок – відвертий грабіж найбіднішого населення, насамперед пенсіонерів, які мають платити відсотки з своїх зароблених виплат, обкладання податком тих же літніх людей, які мають змогу додатково працювати. Позбавлення пільг десятків категорій верств населення, в тому числі й смертельно хворих людей, яким кошти потрібні для ліків.

 Оцініть ці дії влади ви, друзі, бо я можу висловитись занадто різко.

Але ж відомо, що в ході минулорічних парламентських виборів саме «Народний фронт» Арсенія Яценюка йшов до влади під гаслом того, що в історії України ще не було такого вдатного, розсудливого Кабміну, як очолюваний його політичною силою. Яценюк - рятівник і надія всього народу. Хоча саме цей уряд, у відсутність офіційного глави держави почав активну здачу території Криму агресору, палець об палець не ударив, аби організувати оборону нашої землі. Але задурманений перемогою над Януковичем люд липнув на ці порожні, фальшиві, нічим не підкріплені гасла, як мухи на мед. Результати перевірок держфінінспекції  і є достойна плата за бездумність: дешевий «хавчик» виявився пасткою для простаків.

Проте «Народний фронт» мав уже чітку програму дій. Він з усіх сил намагався проштовхнути в крісло голови Верховної Ради свою людину. І коли це не вдалося, то напористо всадовив на пост очільника МВС свого кандидата. Стратегія зрозуміла і очевидна: в пору війни на зовнішніх кордонах політичній партії для успіху в атаці на головне крісло держави (а в цьому, гадаю, ні в кого немає сумнівів) вкрай потрібна своя армія. Такою для НФ стала саме міліція на чолі з А. Аваковим, якого все-таки зробили силовим міністром рік тому, відмовивши народних депутатів голосувати за Віталія Ярему, кандидатуру якого висували інші політичні сили.

До речі, прізвище цієї бездарної особи вчора зненацька виплило на багатолюдному мітингу в Дніпропетровську. І, гадаю, зовсім не випадково. Публічний речник НФ, він же нардеп і радник глави МВС Антон Геращенко заявив на багатотисячному майдані, що це виявляється не А. Яценюк, не А. Аваков запропонували на пост глави Державної служби з надзвичайних ситуацій України С. Бочковського, якого суд все-таки взяв під варту нібито за корупційні діяння після телестрептизу в Кабміні з надяганням кайданів на високопосадовця, а тодішній перший віце-прем’єр уряду В. Ярема. Оскільки цей чоловік фігура не самостійна, а послушний васал колишнього керівника МВС і нинішнього найголовнішого радника глави держави Юрія Луценка, то зрозуміло на кого вказали з НФ на віче у Дніпрі.  Мовляв, С. Бочковський людина президента, а ми – герої…

Це безперечно технологія захисту партії А. Яценюка. Як і саме затримання «надзвичайника». НФ конче потрібна закріпити за собою роль активного борця з корупцією. Тим самим приглушити, знівелювати розголос про викрадення з-під рук глави уряду 7.5 млрд. гривень. Тому не дивно, що минулої п’ятниці в ефірі деяких телеканалів наживо демонструвалося засідання колегії МВС України, куди прибули всі зверхники НФ на чолі з прем’єр-міністром та секретарем РНБО. МВС виявилася справжнім редутом однієї політичної сили, якщо хочете, то султанатом Арсенія Яценюка. Вельможний пан зовсім по-батьківський пожалів бідних правоохоронців, які мовбито мало заробляють, пообіцяв уже на наступному засіданні Кабінету Міністрів України суттєво підвищити заробітну плату, приміром, слідчим. Міністр А. Аваков гукнув у мікрофон: «До тридцяти тисяч!» Арсеній Петрович заявив: «Гроші ми знайдемо…» Чи саме стільки, незабаром дізнаємось…

Чим відповіли міліцейські лави на таке піклування батьків-командирів? Один з виступаючих, вищих офіцерів заявив з трибуни колегії МВС, що вони покажуть як потрібно проводити перевірки. Але, мовляв, не так як це роблять працівники Державної фінансової інспекції… Котрі, додам від себе: звели брудний наклеп на святий і чесний уряд пана Яценюка з буцімто пропажею 7.5 мільярда гривень.

Усе це дуже схоже  на формування партійної міліції.

Не можу втриматись, аби не сказати кілька слів відносно того, як дехто грубо порушує правовий принцип презумпції невинуватості. Думаю, що французький канонічний правник, кардинал та папський легат Жан Лемо?н аліас Йога?нес Мона?хус, який заклав цей юридичний фундамент ще в тринадцятому столітті був би неймовірно шокований тим, як на ці світові постулати плюють в Україні, коли міністр внутрішніх справ перед телевізійними камерами стверджує, що «ми докажемо те, що Бочковський повинен сидіти на нарах». Коли один з його соратників у прямому ефірі заявляє, що міський голова Харкова Г. Кернес «злочинець»…

Що це все як не зухвалий тиск на слідство, на суд? А невинність існує, до речі, до того часу, поки вину особи не буде доведено у порядку, передбаченому законодавством, і встановлено вироком суду, який набрав законної сили. І це не тому, що хтось, можливо, хоче виправдати С. Бочковського чи Г. Кернеса, а тому що цього вимагає українське законодавство.

А висновок тут такий.

Походить на те, що пан Яценюк уявив себе благодійником для своїх. Захистять його міліцейські слідчі від звинувачень у «втраті» 7.5 мільярдів гривень, можливо, й пов’язавши окремих фінінспекторів та насамперед главу цієї Державної служби, бо до подібного, либонь, йде, з огляду на деякі публічні заяви представників НФ, тоді будуть отримувати високу платню. Але так ми знову повернемось у листопад 2013 року.

Тому я приєднуюсь до тих, хто виступає за створення спеціальної тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розгляду проблеми начебто втрати 7.5 млрд. гривень, відстороненням на час перевірки генеральної прокуратурою України прем’єр-міністра і його сателітів від можливості перешкоджати діяльності Державної фінансової інспекції, перевірки її діяльності співробітниками МВС України. Заборонити Кабміну підвищувати заробітну плату окремим категоріям правоохоронців до повного з’ясування обставин долі «загублених» 7.5 млрд. гривень.

Усе це пропоную не тому, що я, можливо, не люблю нинішню владу. Ненавиджу лише корупцію, протекціонізм, султанатство у НІЙ, яку відверто провадить нині діючий глава Кабміну. Бо це протиправно і антинародно.    

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]