Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.02.2014 20:50

Як готувалася провокація на Хрещатику

Чи потрібна кремлівська мітла для нашого Майдану?

У суботу група "спортсменів-киян"  зі злощасними російськими георгіївськими стрічками на лацканах, серед яких були й люди "під гарною мухою", починаючи з 11-ої години ранку вирішили розбирати барикади Майдану. Аби, мовляв, не портила зовнішнього вигляду європейської столиці.

Як пише видання "Главком", за участь в акції проти повстанців, невідомі платили найманцям недорого – лише по 150 гривень на душу.

Звісно ж, тітушки-"санітари" і залучені особи з віниками наштовхнулися на самооборону повстанців. Але перед цим затяті руйнівники  барикад напали на журналіста 5-го телеканалу.

А ось, власне, як виглядали суботні провокативні носії чистоти центру Києва – дивитися тут.

Цікаво, що до цієї пори (11-ої години за Києвом), в українському сегменті Інтернету, як і електронних ЗМІ, активно повідомлялося лише про те, що жителі анклаву Майдан проводитимуть суботник.

Але ще о 9.30 за київським часом я зайшов на один з московських сайтів і прочитав ось таке повідомлення:

ВЛАДИМИР ПУТИН ВСТРЕТИЛСЯ В СОЧИ С ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАИНЫ ВИКТОРОМ ЯНУКОВИЧЕМ

08 февраля 2014 | 11:30

Как сообщил пресс-секретарь российского лидера Дмитрий Песков, это произошло накануне поздно вечером. Никаких подробностей он не привел. Помимо украинского президента, на открытие Олимпийских игр в Сочи приехали около 60 глав государств и правительство. 
Отмечу, что в Киеве сторонники действующей власти сегодня могут попытаться разобрать баррикады в центре города. Они надеются, что им поможет спецназ. Напомню, баррикады на Майдане стоят уже несколько месяцев, оппозиционеры не намерены покидать площадь до тех пор, пока власть не выполнит всех их требований, включая отставку президента Виктора Януковича.

Кому цікаво, звірте цей текст із оригіналом за такою адресою -http://echo.msk.ru/news/1254408-echo.html

(Крім того, хто аналізує цю новину не забувайте: різниця в часі між Москвою і Києвом складає дві години...)

Публікація такої інформації, у мене, професіонала журналістського цеху, викликала масу запитань.

Хто її автор? Це уривок з якоїсь статті, інформації? Звідки це повідомлення про надії на спецназ? Хто прийняв рішення про зачистку Майдану? Нарешті, це інформація київська, чи московська? З якого вона штабу, і де він розташований? Хто справжній ньюсмейкер?

Приблизно через годину, на цьому ж таки сайті, на тому ж самому лобному його місці  ця ж новина була вже представлена в іншому, значно обрубленому варіанті. Я скопіював і ії. Заголовок залишався старий, а під ним ось що повідомлялося. Читайте:

08 февраля 2014 | 11:30

Как сообщил пресс-секретарь российского лидера Дмитрий Песков, это произошло накануне поздно вечером. Никаких подробностей он не привел

Бажаючих звірити правдивість моїх тверджень, прошу пройтися ось за цією адресою -http://echo.msk.ru/news/1254408-echo/comments.html#comments

Хтось же ж зажадав "почистити" новину... Аби не було витоку інформації.

Але можна  упевнено вирахувати, що  джерело московського витоку інформації про майбутню суботню зачистку київського Майдану з використанням спецпідрозділів силових структур знаходилося десь побіля В. Путіна, оскільки саме його прес-секретар коментував зустріч глави РФ із В. Януковичем для Інтернет видання.

І знову виникає маса делікатних запитань.

Як же ж так виходить, що в Києві ніхто іще нічого не чув, не знає, що в суботу, 8 лютого ц.р., відбудеться штурм і знесення барикад, а в Москві про це уже повідомляють. Та ще й вказується на те, що "ініціатива киян" буде підтримана спецназом. І повідомлення в московській пресі, підкреслю, з'явилося  за півтори години до того, як об 11.00 біля барикади поблизу колишнього центрального універмагу справді намалювалася група завезених із регіонів шарамижників, котрі прикидаючись киянами спробували розмести оплот повстанців – барикаду.

Про що це свідчить? Мабуть, лише про одне:  операція готувалася не в Києві. Чи не так?

До речі, в.о. міністра внутрішніх справ В. Захарченко заявив, що повідомлення про розгін Майдану начебто вигадка опозиції: детальніше читайте тут.

Якщо вірити генералу, виходить: опозиція щодо української влади мешкає в… Москві…

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]