Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.02.2015 11:07

Питання Метрополітену не знято з порядку денного

Ексдепутат Київської міської ради

перегляд тарифної політики можливий лише після ліквідації всіх тіньових схем, повного незалежного аудиту та проведення належних реальних розрахунків для отримання оптимальної ціни на проїзд

Питання Метрополітену аж ніяк не знято з порядку денного.

Після всіх пристрастей, які вирували навколо теми підвищення тарифів на проїзд 12 лютого, кияни так і не отримали чітких відповідей від влади, не було надано належного обгрунтування нових цін.

Показова (якщо не сказати більше) ситуація навколо історії з компанією «Альфа пей термінал», яка виграла конкурс на створення єдиної системи оплати проїзду в міському транспорті ще в 2013 році, проте не виконала жодних робіт. Єдине, що почули депутати від директора КП «Київський метрополітен» - це байки про якісь там «узгодження». Натомість компанія, яка належить друзям сепаратиста Кернеса і має бенефіціарами офшорні компанії, повинна отримувати згідно з новими тарифами близько 120 мільйонів гривень на рік (майже 10% виручки комунального транспорту).

При цьому, на чітке питання чи отримує «Альфа пей термінал» гроші з міського бюджету згідно з укладеним договором, відповіді від директора Метрополітену не надійшло. Бачте, він не знає куди йдуть гроші підприємства. Він все відсилав депутатів до керівництва профільного департаменту, мовляв, той скаже.

В цілому, провладна більшість Київради банально забалакувала питання та звинувачувала в популізмі.

Та чи є популізмом вимога ліквідувати корупційні чинники, перед тим, як навантажувати киян додатковими витратами? Чи є популізмом вимога провести аудит Метрополітену та Київпастрансу? Чи є популізмом вимога ліквідувати брудні схеми використання рекламних площ у метро? Питання риторичні.

Позиція фракції ВО «Свобода» чітка – перегляд тарифної політики лише після ліквідації всіх тіньових схем, повного незалежного аудиту та проведення належних реальних розрахунків для отримання оптимальної ціни на проїзд.

І якщо столична влада вважає, що питання знято і все залишиться як є, то вона сильно помиляється.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]