Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.04.2014 10:35

Янукович створив в ОДА екологічні департаменти, щоб знищувати природу?

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Обласні органи екології погоджують знищення природи: видають дозволи на полювання у заповідниках та випалювання сухої рослинності.

Обласні органи екології погоджують знищення природи: видають дозволи на полювання у заповідниках  та випалювання сухої рослинності.

 

Департамент екології та природних ресурсів Київської ОДА було утворено торік замість колишнього обласного органу Міністерства екології та природних ресурсів.

 

Мені вдалось отримати посадові інструкції працівників цього Департаменту і виявилося, що в них є що почитати! Найбільше питань викликають посадові інструкції працівників Департаменту, що здійснюють профільну діяльність, а не просто виконують адміністративні, керівні та технічні функції (включно з водіями). Таких осіб, що мають профільні функції в Департаменті загалом нараховується 22 особи.

 

Так от, Посадова інструкція  головного спеціаліста  відділу біотичних ресурсів природно-заповідної справи та моніторингу довкілля доручає працівникам здійснювати протизаконну діяльність – погоджувати злочини проти природи.

 

Так, спеціалісти цього Департаменту повинні надавати дозволи для відстрілу тварин на територіях природно-заповідного фонду, а також на випалювання сухої рослинності. І це в той час, коли будь-який відстріл тварин на землях природно-заповідного фонду заборонений законодавством, за що передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Що ж стосується дозволів на випалювання рослинності - процедура надання такого дозволу не передбачена законодавством.

 

Ще одним прикладом незаконної діяльності Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА є посадова інструкція головного спеціаліста відділу визначення ступеня екологічного ризику та безпеки життя. Вона визначає лише загальні вимоги кваліфікації, натомість включає до завдань працівника широке коло обов’язків щодо розгляду питань та забезпечення реалізації державної політики у сферах лісових відносин, охорони рослинного та тваринного світу, водної політики, природокористування, охорони атмосферного повітря, містобудування, природно-заповідного фонду, видобування корисних копалин, користування мисливськими угіддями, енергозбереження, охорони земель, землекористування, використання артезіанських вод, поводження з відходами, поводження з об’єктами, що становлять підвищену екологічну небезпеку, вирішує долю коштів екологічного податку здійснює розробку екологічних програм, здійснює моніторинг навколишнього середовища  та навіть поводить державну екологічну експертизу.

 

Щоб відповідати такій кваліфікації працівник повинен мати щонайменше 12 різних вищих освіт! Виходить такий собі «гросмейстер по гірськолижному тенісу».

 

Я звернувся у Київську обласну прокуратуру щодо діяльності Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА та до голови Київської облдержадміністрації з проханням переглянути посаді інструкції Департаменту екології та природних ресурсів Київської ОДА і змінити персонал, який би відповідав новим посадовим інструкціям. А також до міністра екології з проханням перевірити аналогічні проблеми в інших регіонах країни, щоб зрозуміти чи не є ця проблема аналогічною по всій Україні.

 

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]