Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.03.2014 15:43

Замість книгарні "Знання" хочуть зробити ресторан

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Замість книгарні «Знання» на вул. Хрещатик, 44 забудовник планує облаштувати ресторан і магазин.

Замість книгарні «Знання» на вул. Хрещатик, 44 забудовник планує облаштувати ресторан і магазин.

 

За інформацією Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, у відповідь на моє звернення, нею 22.08.2013 року було зареєстровано декларацію №08312063303 про початок виконання будівельних робіт з капітального ремонту з переплануванням груп нежилих приміщень №17, 34, 18 та 25 (літ А) першого, другого поверхів та підвалу з об’єднанням в одне приміщення для розміщення закладу торгівлі та громадського харчування на вул. Хрещатик, 44. Замовником будівництва є ТОВ «Старий квартал».

 

Справді, в центрах європейських міст багато книгарень і ресторанів. Але в Києві, де ресторан на ресторані, магазин на магазині, ще один заклад торгівлі та харчування не змінить ситуацію на краще, а знищення книгарні – це велика шкода місту.

 

Тому нова київська влада повинна зробити все можливе, щоб повернути книгарні на Хрещатик - передусім йдеться про книгарню «Знання» і, звичайно, має бути оновлена і повернута в належний стан книгарня «Сяйво». Можливо, й інші книгарні, якщо юристи оновленої влади виявляться вправними і зможуть це зробити.

 

Під час виїзду на місце для здійснення перевірки Інспекцією було  встановлено, що доступу до приміщення за вказаною адресою немає, відповідальні особи відсутні, що унеможливило проведення перевірки. Враховуючи це, Інспекцією надіслано лист забудовнику щодо забезпечення допуску для перевірки відповідності зазначеного об’єкта вимогам містобудівного законодавства. Відповідь від забудовника не надходила.

 

Тому Держархбудінспекція звернулася до Шевченківського ГУ МВС України у м. Києві та Прокуратури Києва щодо сприяння у проведенні перевірки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]