Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.11.2013 13:15

Влада хоче подовжити використання протермінованого атомного реактора

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Ядерний реактор на Южно-Українській електростанції вже відпрацював 30 років, як це було заплановано радянськими проектувальниками. Понадпроектна робота реактора – це підвищення ризику виникнення аварії, додаткові тони відпрацьованого ядерного палива та рад

Ядерний реактор на Южно-Українській електростанції вже відпрацював 30 років, як це було заплановано радянськими проектувальниками. Понадпроектна робота реактора – це підвищення ризику виникнення аварії, додаткові тони відпрацьованого ядерного палива та радіоактивних відходів, утилізувати які Україна не спроможна.

 

Робота атомних електростанцій навіть у штатному режимі супроводжується викидами радіоактивних речовин у повітря та воду. Радіонукліди разом з пилом, їжею та водою потрапляють в тіло людини та накопичуються в різних органах. Особливо це небезпечно для дітей. Через будівництво та експлуатацію гідроелектростанцій, що входять до Южно-Українського енергетичного комплексу, відбулося обміління Південного Бугу.

 

18 жовтня в Южноукраїнську буде обговорюватись питання щодо подальшої роботи першого енергоблоку Южно-Української атомної електростанції. Обговорення відбудеться о 14 годині в палаці культури «Енергетик».

 

Долучайтеся до процесу громадського обговорення рішення, від якого залежить Ваше здоров’я та здоров’я Ваших дітей! Не будьте байдужими, повідомте знайомих та близьких про можливість висловити свою точку зору. Приходьте та вимагайте забезпечення Ваших прав на безпечне довкілля! Від Вашої підтримки може залежати рішення чи буде продовжено термін експлуатації потенційно небезпечного енергоблоку! Ваша підтримка та активна участь у процесі громадського обговорення може зіграти вирішальну роль – чи жити нам у очікуванні нових Чорнобилів чи ні! Я особисто маю надію також  бути присутнім на цих слуханнях.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]