Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.09.2013 10:59

Пропонуємо законодавчо заборонити підняття цін на проїзд

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Хочемо заборонити підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. Відповідний проект Закону України «Про введення мораторію на підвищення тарифів на послуги пасажирського транспорту (крім таксі)» зареєстрований у Парламенті. Ініціаторами законопроекту

Хочемо заборонити підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. Відповідний проект Закону України «Про введення мораторію на підвищення тарифів на послуги пасажирського транспорту (крім таксі)» зареєстрований у Парламенті. Ініціаторами законопроекту є я та Андрій Павловський.

Пропонуємо ввести мораторій на 2 роки на підвищення тарифів на послуги пасажирського транспорту (крім таксі) і залишити для населення тарифи, встановлені станом на 1 липня 2013 року.

Свобода пересування є одним з базових прав людини, що закріплено у статті 33 Конституції України. Нардепи обурені, що внаслідок зменшення реальних доходів населення обсяг реалізації права на свободу пересування громадянами України поступово звужується.

Цього не може приховати навіть Держкомстат, хоча це відомство останнім часом прославилося бадьорими рапортами про «нульову» інфляцію на тлі очевидного зростання ринкової вартості соціальних продуктів та товарів широкого вжитку, явного відставання рівня оплати праці від росту ринкових цін та песимістичних прогнозів експертів про 10% реальної інфляції в Україні у 2013 році.

Проте за даними того ж Держкомстату пасажирооборот (добуток числа пасажирів на відстань перевезень) за січень-серпень 2013 року зменшився порівняно із аналогічним періодом минулого року на 3,3%.

Якщо влада, говорить, що інфляції немає, то навіщо вона лякає підвищенням цін на проїзд у громадському транспорті. Влада, як і обіцяла має бути послідовною: якщо немає інфляції, то не може бути і підвищення цін. Якщо в таких умовах виникла необхідність підвищувати ціни, значить причина у поганому господарюванні. Але якщо ми маємо проблему з поганим господарюванням, то треба не ціни підвищувати, а міняти керівників.

За порушення умов мораторію автори пропонуємо ввести відповідальність суб'єктів господарювання у формі вилучення суми виручки до держбюджету і стягнення штрафу в п'ятикратному розмірі необґрунтовано отриманої виручки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]