Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.09.2013 10:18

Вважаю несправедливою суму компенсації сім’ям загиблих рибалок

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Як відомо Кабінет міністрів України доручив виділити сім'ям українських рибалок, які загинули 17 липня в Азовському морі від рук російських прикордонників, по 100 тисяч гривень фінансової допомоги.

Як відомо Кабінет міністрів України доручив виділити сім'ям українських рибалок, які загинули 17 липня в Азовському морі від рук російських прикордонників, по 100 тисяч гривень фінансової допомоги.

 

Я вважаю несправедливою цю суму компенсації.

 

Коли у жовтні 2001 року розбився літак Ту-154 авіакомпанії «Сибір», як говорять (але що не доведено), з вини українських військових, що нібито переплутали пасажирський літак з навчальною ціллю, український Уряд через деякий час, не чекаючи результатів розслідування, виплатив сім'ям загиблих компенсацію у розмірі 200 тисяч доларів на кожного загиблого. У зв’язку із цим, у мене є питання до М.Азарова, чому український Уряд цінує життя українця нижче ніж життя іноземного громадянина?

 

Беручи до уваги широкий резонанс цих двох справ в українському суспільстві, я звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням розібратися в несправедливості співвідношення виплат сім’ям загиблих на основі відповідних міжнародно-правових документів та переглянути суму фінансової компенсації сім’ям українських рибалок до рівня не менше ніж було виплачено сім’ям іноземних громадян, що загинули в 2001 році.

 

В свою чергу, ця сума, я переконаний, повинна бути компенсована російським урядом, українському, а винні у смерті рибалок покарані. Але, оскільки цей процес тривалий і активності у його вирішенні влада не виявляє, то гроші треба виплатити людям невідкладно, а вже потім розбиратися і з виплатою Росією компенсації.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]