Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.07.2020 12:25

Лист виборцям

Керівник спецпроектів комунікаційного агентства RMA

Як імейл-маркетинг допоможе виграти місцеві вибори

"Ти в списку!" Цей лист від Джо Байдена я отримав тієї ж секунди, як зареєструвався на сайті кандидата у Президенти Сполучених Штатів. Імейл привітав мене у "команді Джо" і повідомив, що їхня кампанія стосуватиметься питань, які важливі саме для мене. Тому мене ввічливо попередили, що листи я отримуватиму і надалі. Також було кілька опцій: можна було зареєструватися волонтером, підписатися на всі соцмережі кандидата і, звичайно ж, перерахувати гроші на кампанію Байдена.

Скріншот з виборчого сайту Джо Байдена

Світ імейлів

Я вже багато разів підписувався на розсилки електронних листів від американських політиків. Бо спостерігати за тим, як вони працюють з імейл-маркетингом, – чисте задоволення. Імейли – це один з важливих трендів сучасного цифрового світу. І це один із найпростіших способі потрапити до смартфонів споживачів або ж, якщо ми говоримо про політичний маркетинг, виборців.

За оцінкою Radicati Group щодня у світі відправляють понад 300 мільярдів листів. Це майже 112 трильйонів на рік. Божевільні цифри. Вони свідчать про те, що використання електронної пошти в комунікаціях – це надпотужний тренд. Ми в агентстві RMA радимо клієнтам імейл-маркетинг як один із кращих інструментів для того, щоб побудувати довгострокову комунікацію з їхніми аудиторіями. А це якраз одна з тих речей, яких сильно бракує саме місцевим політикам.

Місцеві імейли

Для місцевих політиків – імейл взагалі повинен стати цифровим інструментом номер 1. Насамперед тому, що розсилки електронних листів передбачають дуже зручну сегментацію виборців і персоналізацію повідомлень для них. Приміром, це можуть бути листи для активних виборців та для тих, хто проявляє не так багато ентузіазму. Листи для студентів чи для тих, хоче більше парків у місті. Імейли молодим мамам або тим, у кого є автомобіль. Листи виборцям вулиці Вишневої чи тим, хто живе на площі Грушевського. От ще кілька важливих переваг імейл-маркетингу

Переваги

Електронна пошта – це відносно недорогий канал комунікації. Звичайно ж, слід інвестувати в збір бази даних, тобто електронних адрес виборців. Тому ми радимо завжди використовувати нагоду і просити імейли у виборців під час зустрічей вживу, під час різних рекламних кампаній. А форма "Залиште свій імейл" має бути дуже помітною на будь-якому сайті, який має відношення до кандидата.

Орієнтованість на якусь дію. Як правило, цей заклик до дії є проханням клікнути на якийсь лінк чи подивитися відео. Але цей маленький клік є дуже важливим, бо в такий спосіб можна підвищити рівень залученості виборців. З дією частково пов’язаний і наступний пункт.

Електронні листи – це комунікація, яка гарно вимірюється. Можна подивитися, як і коли відривають листи, наскільки ретельно їх читають, за якими саме лінками переходять, якщо їх декілька. Ретельний аналіз цих показників дозволяє зробити листи значно цікавішими для цільових аудиторій.

І, зрештою, це надзвичайно швидка комунікація. Часом, для того, щоб її розпочати треба просто сісти і написати звичайного листа. Який може починатися, приміром, так: "Привіт! Я ваш кандидат на цих місцевих виборах. І я хочу, щоб ми разом з вами зробили наше місто кращим".

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]