Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.02.2023 15:55

КЕР повинна стати експертним фундаментом Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей

Керуючий Адвокатського бюро Коваля, член Консультаційно-експертної ради КРАІЛ

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей, затвердила новий персональний склад Консультаційно-експертної ради (КЕР) КРАІЛ.

02 лютого 2023 року, рішенням №44 Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей, затвердила новий персональний склад Консультаційно-експертної ради (КЕР) КРАІЛ, а вже 8 лютого було проведене перше засідання новообраного складу. 

Створення КЕР  передбачено частиною 31 статті 7 закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». 

Консультаційно-експертна рада - це постійно діючий на громадських засадах дорадчий орган, що бере участь в обговоренні проєктів документів, які розробляються та/або розглядаються КРАІЛ з  метою підготовки рекомендацій та пропозицій з питань державного регулювання у сфері організації азартних ігор та у лотерейній сфері (відповідно до Положення про Консультаційно-експертну раду Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, затвердженого рішенням КРАІЛ від 20.11.2022 №4 (викладеного в новій редакції відповідно до рішення №268 КРАІЛ  від 02.08.2022). 

Вдячний Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, що обраний членом Консультаційно -експертної ради, це висока довіра та відповідальність.

Мав честь бути в попередньому складі КЕР, тому мабуть, перед початком роботи у новому складі, необхідно підвести певні підсумки попередньої  роботи в КЕР. 

За час моєї участі у минулому КЕР, ми змогли попрацювати та розробити різні цікаві документи, зокрема була проведена робота над наступними проєктами документів:

- проєкт  рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей «Про затвердження принципів відповідальної гри» та «Принципи відповідальної гри»;

- проєкт рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей «Про затвердження вимог щодо боротьби з вираженою ігровою залежністю (лудоманією)»;

- проєкт рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей «Про затвердження Порядку недопуску до участі в азартних іграх осіб, яким обмежено доступ до участі в азартних іграх, та осіб, у яких виражена ігрова залежність (лудоманія)»;

- проєкт рішення Комісії з регулювання азартних ігор та «Про затвердження Порядку відшкодування фінансової шкоди внаслідок бездіяльності організатора азартних ігор». 

Взагалі, за весь час у робочих групах КЕР підіймалось багато питань щодо регулювання азартних ігор та лотерей, було розроблено та підготовлено практичні пропозицій щодо проєктів нормативно-правових актів, зокрема щодо переліку грального обладнання та його сертифікації, ліцензійних умов, проєкту технічного регламенту, питання класифікатора професій тощо. 

У новому складі, планую продовжувати працювати над вдосконаленням законодавчої бази сфери азартних ігор, регуляторного та практичного застосування норм законодавства. 

КЕР повинна стати експертним фундаментом Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.  Фахові та експертні висновки КЕР  повинні надавати якісний матеріал з якими спеціалісти КРАІЛ будуть працювати.  Розроблені пропозиції повинні бути збалансовані, та не бути одностороннім в одну чи іншу сторону.  

Відповідно до Стратегічного плану діяльності КРАІЛ на 2022 – 2024 роки, візія Регулятора є забезпечення ефективної моделі державного регулювання та нагляду у сфері організації та проведення азартних ігор та лотерей для досягнення оптимального балансу між учасниками грального бізнесу. 

Наявність збалансованості  між всіма учасниками гральної сфери (держава, бізнес, гравець, суспільство) – буде сприяти розвитку економіки, залучення іноземних інвестицій  та захисту гравців. 

Маю на меті, щоб сфера азартних ігор сприймалась суспільством, як відповідальна економічна галузь, в якій панує соціальна рівновага між гравцем, організатором азартних ігор, державою та суспільством.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]