Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.09.2010 15:52

Позиція Генпрокуратури щодо підвищення цін на газ для населення є політичним замовленням

Голова Національного форуму профспілок України

За останній рік Генеральна Прокуратура України діаметрально змінила свою позицію щодо захисту інтересів громадян у питанні підвищення цін на газ, не знайшовши підстав для опротестування Постанови НКРЕ №812.

За останній рік Генеральна Прокуратура України діаметрально змінила свою позицію щодо захисту інтересів громадян у питанні підвищення цін на газ, не знайшовши підстав для опротестування Постанови НКРЕ №812.

17 вересня 2010 року Національний форум профспілок України отримав відповідь від Генеральної Прокуратури України, в якому йдеться про те, що ГПУ не вважає за доцільне вживати будь-які заходи реагування, оскільки вважає, що рішення про підвищення з 1 серпня 2010 року на 50% цін на споживчий газ, було прийнято відповідно до законодавчих норм.

Проте, слід зауважити, що минулого року, коли оскаржувалася аналогічна Постанова НКРЕ №811, позиція Генпрокуратури була діаметрально протилежною.

Зокрема, у 2009 році Генпрокуратура визнала, що Постанова НКРЕ №811, якою передбачено підвищення ціни на природний газ, що використовується для потреб населення, була прийнята всупереч п.4.9 Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, всеукраїнськими об'єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками і профоб'єднаннями, оскільки не була погоджена зі Стороною профспілок.

І саме з огляду на це, нагадаю, Генеральною Прокуратурою України було надіслано листа Голові НКРЕ про необхідність приведення Постанови №811 у відповідність з вимогами нормативних актів Кабінету Міністрів України.

Сьогодні ж, хоча обставини у справі щодо визнання протиправним та скасування рішення про підвищення цін на газ для населення у порівнянні з минулим роком не змінилися, позиція Генпрокуратури стала абсолютно іншою. Єдиним поясненням цьому може бути політична заангажованість Генеральної Прокуратури, яка змінює свою позицію не у відповідності до законів України, а у відповідності до політичної коньюктури.

** У даний час у проваджені Окружного Адміністративного суду м. Києва знаходиться справа за позовом Національного форуму профспілок України до Національної комісії регулювання електроенергетики України про визнання протиправною та скасування Постанови  № 812 про підвищення роздрібних цін на газ для населення. Перше судове засідання відбулося 16 вересня 2010 року.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]