Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.03.2022 12:37

Чи зможемо ми після війни відпочивати на Чорноморському узбережжі?

Український еколог, економіст, політик, народний депутат України ІХ скликання

Пошкоджені внаслідок російської агресії судна у акваторії Чорного моря становлять неабияку небезпеку для навколишнього середовища

Аналізуючи інформацію, яку регулярно отримуємо у Оперативному штабі з випадків збитків заподіяних довкіллю внаслідок військової агресії рф на території України, бачимо, що гостро постає питання щодо того, чи залишиться чорноморське узбережжя таким само безпечним, яким було у минулих роках. 

Так, за період російської агресії з 24 лютого 2022 по 16 березня 2022 року внаслідок обстрілів російськими військовими злочинцями по підтвердженим даним було здійснено пошкодження 5 цивільних суден під іноземними прапорами, які знаходилися в акваторії Чорного моря. В складних умовах під обстрілами російських злочинців українські рятувальники надали всю можливу допомогу, однак 2 судна врятувати не вдалося.

03 березня 2022 року вантажне судно HELT (прапор Панами) затонуло недалеко від узбережжя Одеської області (Овідіопольський район, населені пункти Затока та Кароліно Бугаз). Оперативний штаб з’ясовує офіційну інформацію про кількість та склад вантажу, який перевозився вказаним судном з метою визначення небезпеки для місцевого населення та навколишнього природного середовища, в першу чергу, для морської флори та фауни. При цьому, наявні на судні технічні рідини та паливо в баках вже є джерелами забруднення чорноморських вод.

Cудно Helt

Однак більшу небезпеку становить судно MILLENNIAL SPIRIT (прапор Молдови), яке затонуло 10 березня 2022 року у 12-мильній зоні неподалік порту Південний (Одеська область), з огляду на той факт, що вказане судно є танкером, який перевозив небезпечні речовини. За непідтвердженою офіційними документами інформацією отриманою в оперативному порядку від закордонних партнерів України, танкер MILLENNIAL SPIRIT перевозив більше 500 тон нафтопродуктів, які разом з паливом та технічними рідинами судна можуть стати «джерелом» екологічної катастрофи не лише на узбережжі кількох районів Чорного моря, але й викликати невідворотні зміни у екосистемі морських флори та фауни.

На жаль, у поточних умовах війни ні Держекоінспекція, ні представники рятувальних та прикордонних органів не можуть вжити жодних превентивних заходів для запобігання забрудненню чорноморського узбережжя та збереження українського довкілля. З боку російської федерації такі дії, які не дають можливості запобігти збиткам довкіллю, є порушенням статті 3 Орхуської Конвенції.

 На даний час фахівці Оперативного штабу, який був створений на базі Держекоінспекції, здійснюють збір необхідної інформації для попереднього розрахунку збитків та досліджують можливі негативні наслідки впливу на довкілля.  

Довідково: Орхуська Конвенція Європейської Економічної Комісії ООН про доступ до інформації, участь громадськості у процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля, була підписана Україною у червні 1998 року.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]