Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.07.2019 21:43

Про виборчу справу Андрія Клюєва

Специаліст з юридичної аритмології. Старший радник юстиції

Верховний суд НЕ зобов'язував ЦВК зареєструвати кандидатом у нардепи Клюєва А.П.

Треба констатувати, що Верховний суд НЕ ЗОБОВ'ЯЗУВАВ Центральну виборчу комісію зареєструвати кандидатом у народні депутати України Клюєва А.П., висунутого Ліберальною партією України в одномандатному виборчому окрузі №46 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Справа в тому, що раніше суд першої інстанції позовні вимоги задовольнив повністю: постанову ЦВК було скасовано та зобов’язано зареєструвати Андрія Клюєва кандидатом в народні депутати.

Верховний Суд СКАСУВАВ це рішення суду першої інстанції в частині зобов’язання ЦВК зареєструвати особу кандидатом у народні депутати.

При цьому Верховний суд зазначив, що матеріали справи не містять доказів на підтвердження здійснених ЦВК заходів стосовно з’ясування обставин щодо проживання особи протягом останніх п’яти років на території України в інший спосіб, як то звернення до Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України.

Верховний суд вказав, що оскільки ЦВК не здійснило вичерпних дій для з`ясування обставин відповідності Клюєва А.П. установленому цензу осілості, належним способом захисту порушених прав позивача є зобов`язання ЦВК ПОВТОРНО РОЗГЛЯНУТИ подані Ліберальною партією України документи щодо реєстрації кандидатом у народні депутати України Клюєва А.П. в одномандатному виборчому окрузі №46 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року з урахуванням висновків, наведених Судом в цьому рішенні.

Відтак, ЦВК треба було без показушної істерики звернутися, як на те й вказав Верховний суд, "до Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України" (від себе додамо - доцільно і до розвідувальних органів) за додатковою інформацією, а вже після отримання нових даних - "повторно розглянути подані Ліберальною партією України документи щодо реєстрації кандидатом у народні депутати України Клюєва А.П. в одномандатному виборчому окрузі №46 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року з урахуванням висновків, наведених [Верховним] Судом в цьому рішенні".

Повний текст постанови ВС: http://reyestr.court.gov.ua/Review/82707666

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]