Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.10.2024 17:34

Мобілізація по новому. Особливості призову командирами ВЧ

Адвокат, керуючий партнер Адвокатського об’єднання "Калініченко та Партнери"

Військова частина, командир якої може здійснювати призов громадян під час мобілізації, на особливий період, має бути включена до переліку визначеному Генеральним Штабом ЗСУ.

01.10.2024 року Постановою Кабінету Міністрів України №1130 було затверджено зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період визначених Постановою КМУ №560 від 16.05.2024 року.

Зміни стосуються порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період командирами військових частин.

Умови. Військова частина, командир якої може здійснювати призов громадян під час мобілізації, на особливий період, має бути включена до переліку визначеному Генеральним Штабом ЗСУ.

Отже, згідно зі змінами, Порядок призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період командирами військових частин виглядає наступним чином.

1. Проходимо співбесіду з командиром військової частини. Військовозобов’язані та резервісти, які виявили бажання бути призваними на військову службу під час мобілізації до вибраної ними військової частини, вивчаються командиром військової частини, за документами, що посвідчують особу, військово-обліковими документами, іншими документами, що засвідчують отриману освіту та набуту фахову спеціальність.

2. Пишемо заяву (згідно з затвердженою формою). Військовозобов’язані та резервісти, які виявили бажання проходити військову службу під час мобілізації у вибраній ними військовій частині, призиваються на військову службу під час мобілізації, на особливий період на підставі власноруч написаної заяви на ім’я командира військової частини із зазначенням обраної (запропонованої) посади в складі основних (бойових) підрозділів відповідної військової частини.

3. Проходимо ВЛК та професійно-психологічний відбір. Військовозобов’язаний, який виявив бажання проходити військову службу під час мобілізації у вибраній ним військовій частині, направляється на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду керівником районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або командиром військової частини.

4. Прийняття рішення командиром військової частини про призов, або відмову. За результатами визначення ступеня придатності військовозобов’язаного та резервіста до проходження військової служби за станом здоров’я та професійно-психологічного відбору командир військової частини, приймає рішення про призов військовозобов’язаного та резервіста на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. У разі невідповідності військовозобов’язаного та резервіста вимогам щодо проходження військової служби за станом здоров’я або професійно-психологічним характеристикам командир військової частини, відмовляє військовозобов’язаному та резервісту, який подав відповідну заяву, в призові на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

5. Видача Наказу та зарахування до списків військової частини.Наказ про призов військовозобов’язаних та резервістів на військову службу під час мобілізації, на особливий період видається командиром військової частини — в день призову та зарахування до списків військової частини.

6. Комунікація командира військової частини з вашим ТЦК та СП. Командир військової частини в строк не більше семи днів надсилає на адресу районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем військового обліку військовозобов’язаного або резервіста витяг із наказу про його призов на військову службу під час мобілізації, на особливий період та зарахування до списків військової частини.

7. Дії РТЦК та СП. На підставі витягу із наказу командира військової частини районний (міський) територіальний центр комплектування та соціальної підтримки знімає військовозобов’язаного або резервіста з військового обліку у зв’язку із призовом на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи