Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.11.2019 12:05

Загострення протестів у Чилі: у чому справжня причина

Міністр екології та природних ресурсів України (2014-2015)

У Чилі спалахнули серйозні протести проти неоліберальної політики влади, яка призводить до погіршення рівня життя більшості населення, створюючи більш сприятливі умови для великого бізнесу.

Якщо простіше, бідні швидко зубожіють, середній клас скорочується, поступово перетворюючись на бідний, а багаті космічно багатіють і не бажають платити податки. Підвищення вартості проїзду в метро всього на 4 американських центи - лише каталізатор протестів. Реальна причина - постійне збільшення вартості життя, яка не встигає за рівнем зростання доходів більшості населення.

Протест

Магазини Чилі

Але важливо не переборщити в боротьбі з капіталізмом)!

Все повинно бути в міру. Для досягнення балансу в інтересах простого народу і бізнесу ключову роль відіграє влада, яка повинна бути справедливим арбітром і координатором соціальних процесів.

Правоохоронці на протестах

Сінгапур - поки найкращий в світі приклад такого соціального балансу. Наприклад, в Сінгапурі 80% населення живе в житлі, збудованому державою. А 90% з цих 80% вже стали власниками цього житла, поступово викупивши його через держсистему примусового заощадження частини доходів на викуп житла. Ось такий соціальний капіталізм!

А ще держава в Сінгапурі, по суті, є найбільшим власником комерційної нерухомості (торгові центри) і всі прибутки від оренди, яка тут ринкова і дуже висока, йдуть до державного бюджету, на кошти з якого і будується житло для людей. Хто ще скаже, що держава не може бути ефективним власником? Проблема не в державі, як такій, а в некомпетентності та корумпованості конкретних чиновників.

Це так, нашим лібертаріанцям - "технократам" при владі на замітку!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]