Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.08.2019 14:47

Україна не вийде з кризи без радикальних реформ

Міністр екології та природних ресурсів України (2014-2015)

Те, що протягом останніх років робив Уряд, реформами назвати важко. Це певні косметичні, інколи позитивні зміни, але не системні реформи!

Для перетворення країни реформи повинні відбуватися одночасно по всьому фронту суспільних відносин, а не в окремих напрямках.

Почати реформування потрібно із закону та порядку: боротьба із корупцією (ввести презумпцію вини в корупційних злочинах), налагодження роботи правоохоронних органів, судів – це база. Паралельно потрібно провести реформування економічної галузі: змінити податкову систему, створити сприятливий інвестиційний клімат. Лише коли економіка почне генерувати більше прибутків – буде можливість проводити ефективні реформи в соціальній сфері: пенсійна система, освіта, охорона здоров’я тощо.

Новому Уряду доведеться починати реформування майже з нуля. Побачимо, наскільки нові Президент та Прем’єр-міністр будуть здатні на радикальні зміни. Адже без них стрімкого розвитку Україні досягти навряд чи вдасться.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]