Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.01.2013 12:36

Реєстрові адвокати

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Нещодавно на сайті НААУ з’явилося оголошення щодо початку функціонування Єдиного реєстру адвокатів України та надання адвокатами відомостей.

Реєстрові адвокати



Нещодавно на сайті НААУ з’явилося оголошення щодо початку функціонування

Єдиного реєстру адвокатів України та надання адвокатами відомостей.


А кількома днями пізніше з’явився критичний матеріал, мовляв, збір відомостей для формування реєстру незаконний, а реєстр працює на сайті http://vkdka.com.ua


Вважаю за необхідне з цього приводу зауважити, що Єдиний реєстр адвокатів України відповідно до вимог нового закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»  

на сьогоднішній день не існує.


Реєстр на сайті http://vkdka.com.ua вимогам нового закону не відповідає. Цей реєстр містить наступну інформацію про адвоката:


Прізвище:

Ім'я:

По батькові:

Номер рішення:

Коли ухвалено рішення:

Ким видано свідоцтво:

Номер свідоцтва:

Поштовий індекс:

Область:

Місто:

Вулиця:


Відповідно до статті 17 закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», до Єдиного реєстру адвокатів України вносяться такі відомості:

1) прізвище, ім’я та по батькові адвоката;

2) номер і дата видачі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, номер і дата прийняття рішення про видачу свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю (номер і дата прийняття рішення про включення адвоката іноземної держави до Єдиного реєстру адвокатів України);

3) найменування і місцезнаходження організаційної форми адвокатської діяльності, номери засобів зв’язку;

4) адреса робочого місця адвоката, номери засобів зв’язку;

5) інформація про зупинення або припинення права на заняття адвокатською діяльністю;

6) інші відомості, передбачені цим Законом.


Отже, у реєстрі на  http://vkdka.com.ua  відсутня обов’язкова відповідно  до закону інформація про адвоката, зокрема, інформація про найменування і  місцезнаходження організаційної форми адвокатської діяльності.


Більше того, наскільки мені відомо, повною та систематизованою інформацію про обрані українськими адвокатами організаційні форми діяльності не має ніхто.


Отже, для формування реєстру, що відповідатиме вимогам нового закону, існує необхідність проведення фактично перепису адвокатів України з витребуванням у них актуальної інформації про організаційні форми, а також іншої інформації, що підлягає внесенню до реєстру.


P.S. Висловити своє припущення щодо того, чи багато адвокатів відгукнуться на оголошення можна тут.



Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]