Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.10.2023 14:24

Що думають в Німеччині про Ізраїль і як це вплине на Україну

Заступниця голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді, заступниця голови Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики

Ключове, чого боїться німецький уряд як і більшість реальних "гравців" на заході – щоб в конфлікт не втрутилися інші країни Близького Сходу

Обіцяла ділитись з вами інсайдами з Німеччини. Цього разу розповім що у німців думають про ситуацію навколо Ізраїлю і ХАМАС та як це може вплинути на Україну.

Німці повністю на стороні Ізраїля – всі ключові фігури в уряді, а також сам Канцлер, Президент та Бундестаг висловили свою підтримку. Також на найвищому рівні обговорювалось питання надання військової допомоги Ізраїлю, але поки без конкретики.

Ключове, чого боїться німецький уряд як і більшість реальних "гравців" на заході – щоб в конфлікт не втрутилися інші країни Близького Сходу. На заході припускають, що за нападом ХАМАС може стояти Іран.

На Близькому Сході в цей же час йдуть дипломатичні ігри. В центрі уваги – Саудівська Аравія, як одна з найбільш впливових арабських країн. Її позиція значно вплине на весь розподіл сил і розвиток подій в регіоні. Тому США тривалий час намагалися зблизити саудитів з Ізраїлем, а Китай напротивагу – з Іраном. Китайці вже досягли успіху: між Саудівською Аравією та Іраном розморозилися відносини – вперше за 35 років країни повернули дипломатичні відносити і призначили послів. Самі саудити зближуються з Палестиною – туди теж призначили посла.

Все це ризики для України. І мова йде не лише про розмиття фокусу уваги з України і гіпотетичного зменшення військової допомоги через допомогу Ізраїлю. У випадку екскалації конфлікту навколо Ізраїля ми разом із Заходом опиняємося проти об'єднаного мусульманського світу, який може повернутися до Росії і об'єднатися з нею. Тоді далеко не тільки від Ірану рашисти отримуватимуть допомогу.

Остання заява путіна про незалежну Палестину зі столицею у Східному Єрусалимі явно показує хто за кого і хто виграє від війни в Ізраїлі.

Не можемо допустити для росії-країни-терориста нових союзників.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]