Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.02.2015 13:24

За рік очищення влади так і не відбулося

Народний депутат України VII, VIII скликань

Арсеній Петрович Яценюк уже рік очолює український уряд, маючи підтримку Верховної Ради. Усі законопроекти, які він вносив у залу, приймаються. Ми дали прем’єрові «аванс», проголосували, створили коаліцію, але рухів немає. Справедливих судів немає, довіри

yac1.png
Арсеній Петрович Яценюк уже рік очолює український уряд, маючи підтримку Верховної Ради. Усі законопроекти, які він вносив у залу, приймаються. Ми дали прем’єрові «аванс», проголосували, створили коаліцію, але рухів немає. Справедливих судів немає, довіри до системи влади, до міліцейської системи – нема.

Уряд говорить про підвищення тарифів на газ, енергоносії, на проїзд... Переглянув відео 2013 року, де Арсеній Петрович казав, що злочинно підвищувати тарифи для населення в той час, коли наша держава видобуває власних 18–19 мільярдів кубометрів газу – набагато дешевшого, ніж імпортний російський. У мене виникає запитання: коли Арсеній Петрович був щирий – у 2013 році чи в 2015, коли погодився з цим підвищенням?Разом з цим – заморожені, непроіндексовані зарплати, пенсії, стипендії. Не видно чітких дій щодо малого і середнього бізнесу, який має стати локомотивом нашої держави. Жодних змін в аграрному секторі, окрім того, що самі аграрії вирощують непоганий урожай, але це ніяк не заслуга уряду.

В уряді є міністри, які прийшли з командою Арсенія Петровича: міністр юстиції Павло Петренко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – це ті люди, котрі теж працюють уже рік. Однак ми не бачимо жодних змін стосовно юстиції: ні якісно проведеної люстрації суддів, жодних зрушень не тільки в правосудді, а й усіх інших органах юстиції… Ми не бачимо спрощення регулювання. За рік роботи на посаді міністра внутрішніх справ можна було знайти тих людей, які стріляли на Майдані, займалися сепаратизмом, терористичною діяльністю. Але ми не бачимо зрушень – міліція не розвернулась обличчям до людей. Громадяни не відчули довіри до міліції, вона не стала іншою, більш гуманною, професійною.

Очищення влади не відбулося. Ті керівники, що працювали підлеглими Януковича, досі при владі, деяких просто перевели з однієї області в іншу. У міністерства, на керівні посади в державі повертаються старі кадри, люди Ахметова. Це ганьба.

Не для того українці стояли на Майдані, щоб стара влада знову взялася за своє. Президент та фракція «Блок Петра Порошенка» в парламенті мають на це відреагувати. Точно знаю, що група УДАР має відреагувати. У нас є програмні засади партії, настанови, що їх нам давали виборці.

Голосувати за замороження зарплат, підвищення тарифів я не маю ні морального, ні іншого права. Ми повинні ставити чіткі вимоги до Арсенія Петровича. Хочеться підняти тарифи – будь ласка, лічильник у кожну хату, на кожен будинок, щоб люди не платили за те, чого не споживають, за ті розтрати, які розподіляються між людьми. Лічильники мають бути на все: на газ, воду, тепло. Ще одне питання – чітка індексація, повне відшкодування того, чим будуть платити незаможні люди, коли піднімуться тарифи на газ, світло, воду. Громадяни мають чітко знати, звідки брати гроші.

Гадаю, прийняття змін до Бюджету буде жорстке. На мою думку, люди, які не можуть впоратися з роботою, мають іти з влади.

 Джерело: http://blogs.lb.ua/gennadiy_tkachuk/296996_rik_ochishchennya_vladi_i.html

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]