Про автора

Олександр Файнін Громадський діяч і підприємець, експерт міжнародного рівня у сфері туризму, гостинності та кластерного розвитку дестинацій
http://tourcluster.ck.ua/

Професійна діяльність. Маю 30 років досвіду у сфері туризму і консалтингу. Громадський діяч і підприємець, експерт міжнародного рівня у сфері туризму, гостинності та кластерного розвитку дестинацій.

Член Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Міжнародний радник ЄБРР і експерт Європейської комісії, консультант проєктів USAID і ULEAD. Засновник хостел-руху в Україні, автор низки концепцій і інновацій. Ментор Національної програми "Туристичні кластери 300+". Засновник та керівник туристичних проєктів і стартапів в Україні, Нідерландах, Кіпрі, Ізраїлі, Румунії, Грузії. 2018 року створив Туристичний кластер "Західна Черкащина".

У 2020-2021 р.р. керував напрямком туризму у Проєкті USAID "Економічна підтримка Східної України", де досягнув значних успіхів у розвитку туризму регіону Приазов’я (Донецька, Запорізька та Херсонська області), зокрема керував створенням Дорожньої карти розвитку туризму Приазов’я 2021-30, туристичного бренду #колоритне Приазов’я, Azov DMO, тощо.

З 2021 р. у якості Старшого експерта з туризму ULEAD з Європою консультую та координую проєктну діяльність громад, які розвивають туризм.

Освіта. Вища економічна.

Контакти
E-mail: [email protected]