Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.06.2012 17:33

Євро-2012: Фан-зона для вболівальників чи гетто для мешканців центру?

Громадський діяч і підприємець, експерт міжнародного рівня у сфері туризму, гостинності та кластерного розвитку дестинацій

Таки почалося... Вболівальники вболіватимуть, а мешканці центру Києва масово тікатимуть зі своїх помешкань світ за очі...

Як корінний киянин, який народився і 15 років жив у самісінькому центрі Києва, на вулиці Пушкінській, зараз з полегшенням думаю, що все ж таки народився під щасливою зіркою, тому що зараз мешкаю на Татарці. Так, дістатися сюди автомобілем теж буває проблематично через постійні затори на Лук'янівці. Але ж у порівнянні з фан-зоною на Майдані та Хрещатику це дитячі забавки. 

Добре пам'ятаю початок 21 століття, коли Майдан і Хрещатик перекривали через реконструкцію. Мій офіс тоді знаходився біля Бесарабки, на бульварі Лесі Українки, 3. Дістатися авто з офісу, наприклад, Подолу у той час перекриття центральної артерії Киева можна було за 2-3 години, а на метро - за 15 хвилин, що й доводилося робити весь час. З тих пір авто у Києві стало набагато більше, а заходи, яких вживає київська влада щодо перекриття центральних вулиці та площі, залишилися. Враховуючи факт нав'язування мешканцям центру Києва отримання дозволів на проїзд на авто до свого помешкання, можна констатувати, що «батьки» міста нічому не навчилися.

На ток-шоу «Київський форум», в якому я брав участь, нардеп Юрій Мірошниченко сказав, що найбільшою помилкою влади щодо проведення Євро 2012 є ігнорування думки громадських інституцій... Якщо хтось з тих, хто нині керує Києвом (а тих, хто народився у столиці серед них небагато) спитав мене де краще за все було б організувати фан-зону, я би запропонував Володимирську гірку з площею перед Михайлівським Золотоверхим монастирем. Там є велика пішохідна зона, до основних пам'яток (Софія, Андріївський узвіз) три хвилини пішки, з терас парку відкриваються захопливі краєвиди, а заторів було б набагато менше. А Майдан зі своєю станцією метро як раз працював би як транзитний хаб для тих, хто хоче потрапити до фан-зони. Зараз станція не працює, проїзду для транспорту нема, а місцеві мешканці слухають до 2 ночі як не трансляцію матчу, так концерти наших та іноземних зірок.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]