Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.05.2016 18:22

Не Луценком єдиним: що пройшло повз ВР

Юрист, аналітик

Минулого тижня, після затяжних канікул запрацювала Верховна Рада України, на яку покладалось особливе завдання, прийняття неймовірної кількості нормативних документів, покликаних стати фундаментом впровадження реформ та забезпечити продовження фінансування

Минулого тижня, після затяжних канікул запрацювала Верховна Рада України, на яку покладалось особливе завдання, прийняття неймовірної кількості нормативних документів, покликаних стати фундаментом впровадження реформ та забезпечити продовження фінансування МВФ. 


Прикро, однак доводиться констатувати, що закон "про", "під" та "для" Луценка, це все, на що спромоглась Рада. Всі інші, 23 проекта, чомусь, були для депутатів явно не в пріоритеті. Деталі далі:

Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, 10.05, виступив на Погоджувальній раді депутатських фракцій, де звернув увагу народних депутатів України на законопроекти, які потребують термінового розгляду та прийняття.

Голосування законодавців дали б відповіді на питання : 
1. Чи подолано в Україні Парламентсько-Урядову кризу?
2. Чи є дієздатною коаліція, яка підтримує Уряд та програму його діяльності, яку сама ж і затвердила?
3. Чи якісно кращі міністри-політики, які мають досвід роботи з депутатами, за міністрів-технократів, які не працювали особисто в комітетах та з персоналіями?

Витяги з тексту його виступу : 
«Хочу наголосити: український народ чекає того, що в результаті спільних зусиль усіх гілок влади, Україна нарешті почне виходити з тієї глибокої і тривалої кризи, що була спричинена як багаторічним неефективним управлінням державою, так і російською агресією.

Передумовами виходу з кризи є утримання макроекономічної стабільності та забезпечення ефективних реформ. Цим двом нашим завданням відповідає співпраця з Міжнародним Валютним Фондом, Світовим Банком, ЄБРР та іншими нашими іноземними партнерами, котрі допомагають Україні відбудовувати фінансові резерви, а також надають нам консультативну допомогу щодо формування ефективної програми реформи, зокрема, фіскальної, монетарної та курсової політики й ін.

У нового Уряду і Прем’єр-міністра чітка позиція - ми повинні прискорити проведення в Україні ефективних реформ, які забезпечать передумови сталого економічного зростання. Ці реформи передусім потрібні Україні, а не МВФ і іншим нашим міжнародним партнерам.

Ми розраховуємо на підтримку цієї позиції з боку парламенту. За останні місяці ми знайшли вихід з політичної кризи, що дало українцям обережний оптимізм. 
Від усього Кабінету Міністрів України прошу Верховну Раду України цього пленарного тижня розглянути та ухвалити надзвичайно важливі Урядові ініціативи, які вже напрацьовані як відповідь на сьогоднішні кризові виклики.


Хотів би також попросити народних депутатів протягом двох наступних пленарних тижнів розглянути та ухвалити 14 важливих законопроектів, які необхідні для продовження ефективної співпраці з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, протягом поточного пленарного тижня, ми просимо народних депутатів України розглянути 8 із них, ініційованих Урядом України, а саме:


Інші важливі та не менш першочергові законопроекти:


Ще один витяг зі спічу Кубіва: «Хочу ще раз наголосити – люди чекають від нас спільної відповідальної роботи, а не палких дискусій на камеру, люди чекають конкретних дій. Давайте діяти, і діяти разом».

Виходячи з наведених даних, дієздатність коаліції, її співпраця та взаємна відповідальність, розділена з Кабміном, є лише декларативною.

На жаль, жоден із законопроектів, які були першочерговими та необхідними для прийняття цього тижня, проголосовані так і не були, захопившись питанням Генерального прокурора, економічний розвиток країни, депутати відсунули на другорядну роль. Тож корисність Уряду та ВР цього тижня, з точки зору не персональних амбіцій, а з точки зору соціуму рівна нулю.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]