Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.03.2012 14:46

Соціальна гречка

Експерт з питань соціальної політики

Анонсовані копійчані виплати є недостатніми, позаяк вони навіть не перекривають збитків людей від підвищення цін...

Протягом двох років Віктор Янукович цілеспрямовано відмовлявся підвищувати соцстандарти і лише за півроку до чергових виборів почав удавати піклування про людей.

 Напередодні парламентських виборів влада планує роздати грошові подачки, проте після голосування забере в людей удвічі більше. Власне, так вони вчинили після останніх президентських виборів.

 Янукович діє старим та перевіреним способом.Бо подібним чином він уже дурив виборців у 2004 році, коли за три місяці до президентських виборів обіцяв нібито доплати пенсіонерам. Водночас у бюджеті на 2005 рік, поданим тоді за особистим підписом тодішнього прем’єра Януковича, ці доплати не були враховані. Реальним підвищенням пенсій тоді займався уряд Юлії Тимошенко, причому робив це не до виборів, а після них.

 Але ж так само надурити виборців Янукович планує і тепер.

 Для того, щоб накопичитикошти на соціальні подачки перед виборами, влада Януковича цілеспрямовано протягом двох років суттєво занижувала пенсії, зарплати, стипендії та відбирала в малозабезпечених пільги.

 Янукович оголосив, що він доплатить пенсіонерам по 100 гривень, забувши, що саме він і його більшість шість місяців тому вилучили з Закону України «Про пенсійне забезпечення» 40-у поправку опозиції, що передбачала осучаснення (збільшення) пенсій на 334 гривні для 10 мільйонів пенсіонерів! Тому опозиція задає запитання Януковичу: куди поділись 234 гривні 10 мільйонів українських пенсіонерів? Знову осіли в кишенях олігархів із Партії регіонів?

Друге. Брехня, що всі пенсіонери отримають додатково по 100 гривень.

Ініціативи Януковича прописані так, що один мільйон пенсіонерів ? колишніх високопосадовців отримують доплату по 500 гривень. А левова частка українських пенсіонерів, а саме 7 мільйонів, отримують доплату по 20 гривень. Так влада в середньому вивела по 100 гривень на пенсіонера.

Третє. Янукович пообіцяв доплату в 165 гривень для колишніх військовослужбовців. А чи знає він статтю 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», яка вимагає збільшення пенсії для військовослужбовців на 800 гривень? Питання до Януковича: куди поділись 635 гривень кожного військового пенсіонера?

 Крім того, анонсовані Януковичем копійчані виплати є недостатніми, позаяк вони навіть не перекривають збитків людей від підвищення цін, що відбувалися за два роки президентства Віктора Януковича .

Мета соціальних ініціатив Януковича – вчергове

обманути громадян перед виборами.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]