Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.10.2011 12:31

План зриву угоди з Європейським Союзом в дії

Експерт з питань соціальної політики

Янукович кинув черговий зухвалий виклик демократичному світу, буквально знущається над друзями України в ЄС і робить все навіть неможливе ...

У ті години, коли на рівні керівництва Євросоюзу вирішувалося питання, скасовувати чи ні заплановану зустріч з Януковичем у Брюсселі, кинуто зухвалий виклик …

Янукович кинув черговий зухвалий виклик демократичному світу, буквально знущається над друзями України в ЄС і робить все навіть неможливе для зриву зустрічі в Брюсселі, для зриву підписання угод про вільну торгівлю, про політичну асоціацію та безвізовий режим.  Показово, що про нову у лапках справу проти Юлії Тимошенко СБУ повідомила буквально у ті години, коли на рівні керівництва Євросоюзу вирішувалося питання, скасовувати чи ні заплановану на третю декаду жовтня зустріч з Януковичем.

Страх побачити Тимошенко на свободі паралізуєрозум Януковича. Нове звинувачення по епізодам 15-16-ти річної давнини – це апофеоз абсурду цієї влади.

Газова справа розвалилася і для Європи очевидна вся її неправдивість. Справа по пенсіям для людей, які нібито виплачені грошима з Кіотського протоколу, машини для сільської медицини – все це теж розсипалося. Але Янукович маніакально боїться, випускати Тимошенко, тому й знову відкопали справу по ЄСУ. Але усі справи по ЄСУ розглядалися українськими судами і давно закриті. Вся «правоохоронна» система часів Кучми не змогла нічого довести. По всім епізодам  давно минули строки давності.

      Влада вкотре реанімує сто разів «пережовані» справи п’ятнадцятирічної давнини, по яких виграні всі судові справи, у т.ч. й у Верховному суді. Очевидно, вся репресивна машина Януковича так і не спромоглася знайти бодай найменший реальний факт порушення Закону з боку Юлії Тимошенко на посаді глави уряду.

      Маємо справу з черговим фальсифікатом, виготовленим на замовлення Януковича. Ця справа, як і попередні, шита білими нитками. Звинувачення – брехливі від першого до останнього слова.  Згідно українського, і згідно російського законодавства держава не несе відповідальності за борги комерційних структур. Протягом такого терміну жоден борг, навіть якщо він й існував, не може ні обраховуватися, ні обліковуватися.  Тимошенко не перекладала цей борг на державу, Україні не має по тому боргу жодних зобовязань. 

     Порушення Януковичем нової справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко є індикатором вибіркового використання правосуддя у політично вмотивованих переслідуваннях лідерів опозиції.  Про це кореспонденту УНІАН у Брюсселі заявила речник Верховногопредставника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Майя Кощанчич.

     Стрімко втрачаючи підтримку, давно вже не любимий народом, а, навпаки, йому ненависний, Янукович вже не бачить іншого способу утриматися при владі, крім політичних репресій, тиску та залякувань. Днями міліція, яка лише пару тижнів тому продемонструвала повну імпотенцію у боротьбі із злочинністю, штурмувала помешкання лідера «Батьківщини молодої» Євгена Суслова та тероризувала його літніх батьків. Сьогодні вони здійснили напад на громадську організацію воїнів-афганців – лише за те, що люди виступили проти спроб розкоровілої на межигірських харчах влади забрати у них окуплені бойовими ранами мізерні пільги. Завтра режим обере собі іншу жертву.

      Справою менше, справою більше – від того не міняється ані диктаторська сутність Януковича, ані наша готовність боротися з цим злом до переможного кінця.

      Політика Януковича несумісна з європейськими цінностями. Керівники європейських країн прямо вказали Януковичу, на те що наявність політвязнів в Україні , закриває європейську перспективу.

Р.S. З останніх новин:     Шлях України до ЄС буде закритий, поки  Юлія Тимошенко та іншіполітв’язні не вийдуть на свободу. До такої спільної думки прийшли глави урядів Чехії, Польщі та Угорщини в п'ятницю в Празі.

"До тих пір, поки колишній прем'єр Тимошенко не вийде з в'язниці, буде важко говорити про відповідність України стандартам ЄС", - зазначив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Він підкреслив, що дотримання прав людини є "головним стандартом для ЄС".

"Ми прийшли до висновку, що виступаємо за прозахідну орієнтацію України. Але з іншого боку, ми не можемо уявити, що в ЄС без перешкод ратифікують Угоду про асоціацію з Україною в умовах, коли в цій країні не працює нормально судова система, а Тимошенко залишається у в'язниці", - заявив прем'єр Чехії Петро Нечас.
Теги: БЮТ
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]