Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.11.2022 08:40

Антиєвропейське шкідництво

Експерт з питань соціальної політики

У ВР протягують антисоціальні та антипрофспілкові закони

Якось майже непоміченою для ЗМІ стала новина, що тиждень тому (27 жовтня 2022) – українські профспілки офіційно стали членами Європейської Конфедерації Профспілок (ЄКП), що об’єднує найбільші профспілки країн – членів ЄС. Фактично профспілковці України вже є членом великої європейської спільноти!
В той же час Третьякова і ко роблять все можливе, щоб протягнути відверто антисоціальні закони, які нищать в Україні соціальний діалог, соціальне страхування, трудові права та профспілки.
Третьякова та її послідовники у владі, що прагнуть як найшвидче знищити профспілки, а їх майно відібрати і прихватизувати, забули поінформувати громадськість про звернення до найвищих очильників України від Міжнародної Конфедерації Профспілок та Європейської Конфедерації Профспілок, які ще в липні цього року прямо написали:
«З великим здивуванням ми дізналися про те, що Комітет Верховної Ради з економічного розвитку реанімував законопроекти № 6420 та № 6421 та направив їх на розгляд до парламенту.
Ми неодноразово писали Уряду, Президенту та Верховній Раді, що відчуження профспілкової власності порушує міжнародні зобов’язання України. Крім того, Міжнародна організація праці також висловила своє занепокоєння у прямому запиті до Уряду.
Просто незрозуміло, чому Уряд і члени правлячої партії в парламенті замість того, щоб зосередитися на потребах війни та відновлення, продовжують свої кричущі атаки на трудящих та профспілки, зловживаючи своїми законотворчими повноваженнями і приступаючи до конфіскації профспілкової власності, явно нехтуючи належною правовою процедурою, необхідною для створення клімату, який поважає та захищає здійснення свободи об’єднання відповідно до міжнародних правових зобов’язань України.»
До речі, вони також забули поінформувати, що це питання на контролі у Високого представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки - пана Жозепа Бореля, та на контролі в Міжнародній організації праці (МОП).
Тим не менше, ігноруючи звернення Міжнародних профспілок, МОП, та представників ЄС Третьякова і ко планують за допомогою ОПЗЖистів на цьому пленарному тижні протягнути антисоціальні та антипрофспілкові закони, які суперечать європейським цінностям та законодавсту ЄС!
При цьому пані Третьякова має нахабство називати рекомендації і конвеції Міжнародної організаціїї праці застарілими, а директиви ЄС зовнішнім управлінням… Що це свідоме шкідництво Третьякової і ко проти євроінтеграційної перспективи України?!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]