Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.09.2016 15:22

Влада рекламує окупантів?

Експерт з питань соціальної політики

Громадський активіст проаналізував ціни на електрику ...

За останні 2,5 року тарифи для населення за електроенергію (до 600 квт) зросли на 300-400%, а для підприємств і олігархів – на 30%, нагадує громадський активіст Олександр Аронець. Водночас населення окупованого кремлівськими найманцями міста Донецьк сплачує 27 копійок за споживання електрики до 150 квт\год., 34 копійки за 150 – до 800 квт\год. та одну гривню і сім копійок за споживання 800 і більше квт\год. 
 
Як відомо, більшість електроенергії ОРДЛО отримує з України. А ті нечисленні теплоелектростанції що залишились в окупації, за інформацією з відкритих джерел, підконтрольні олігарху Рінату Ахметову.

«Таким чином, виходить що, якщо ціни на електроенергію в Україні справедливі та ринкові, то українці банально дотують окупантів», – міркує Аронець.
«Або ж ціни в Україні завищені, а в ОРДЛО ринкові, адже Ахметов на Донбасі через контроль Москви, не має такого впливу над місцевими сепаратистами, тож, не може диктувати свої ціни і збільшувати свої надприбутки. Натомість влада в Україні контролюється олігархами, зокрема, Ахметовим, тому нам за 2 роки підняли ціни в 3-4 рази», – продовжує він. 
 
«А крім того, така разюча відмінність в цінах в ОРДЛО та Україні є нічим іншим, як ідеологічною диверсією проти українців, які живуть у прифронтових територіях, мовляв, яка влада України погана, здирає з людей останню копійку, а яка хороша влада в Донецьку, піклується про людей. 

Дотування сепаратистів, виплата подвійних пенсій (і української і російської), сприяння зниженим тарифам – це найкраща реклама тероризму і життя на окупованих територіях. І такій рекламі неабияк сприяє українська влада, яка закриває очі на злочинні дії олігархів», – резюмує активіст.
 
З 1 вересня тарифи на електричну енергію для населення становитимуть 71,4 коп/кВт-год за споживання до 100 кВт-год на місяць, 1,29 грн/кВт-год за за споживання від 100 до 600 кВт-год, а у разі використання понад 600 кВт-год тариф становитиме 1,638 грн/кВт-ч. 
 
Наступне підвищення тарифів для населення відбудеться з 1 березня 2017 року – до рівня 90 коп/кВт-год за споживання до 100 кВт-год на місяць і 1,68 грн/кВт-год за споживання понад 100 кВт-год на місяць...
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]