Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2023 22:30

Розширення можливостей жінок-лідерок: Як коучинг розблоковує потенціал багатозадачних мам

Leadership and Excellence, Executive MBA, Executive and Leadership Coach

Збереження балансу між лідерством у сучасному бізнес-середовищі та роллю мами — завдання не для слабких, тому коучинг є одним із інструментів, який сприяє досягненню цього балансу.

У сучасному динамічному бізнес-середовищі жінки продовжують підніматися на керівні посади в різних галузях, долаючи при цьому різні перешкоди та кидаючи виклик традиційним нормам. Проте багато жінок-лідерок намагаються впоратися з унікальним і складним балансуванням - складним танцем між тим, щоб вести свої організації / команди  до успіху і водночас виконувати роль мами своїх принцес і принців. Шлях до того, щоб стати сильною лідеркою і турботливою мамою, є надзвичайним викликом, але він стає все більш досяжним завдяки трансформаційній силі коучингу і тій підтримці, яку ми, жінки, отримуємо.

Як мама двох принцес і жінка-лідерка, я свого часу часто стикалася з постійним дефіцитом часу, відчуттям провини та тягаря суспільних очікувань. І без відповідної підтримки з боку свого по духу коуча і власної сили волі до дії, щоб таку мені потрібну трансформацію пройти, ці всі виклики, напевно, досі мені здавалися б нездоланними. Напевно, я би досі шукала 25ту годину в добі протягом 8го дня тижня, відчувала себе пригніченою від подвійної ролі (чи-то потрійної ролі… в цілому можна продовжувати.. до n ролі , де n - прямує до безкінечності), провину за свою кар'єру і за неможливість бути більше часу з дівчатами... 

Але коучинг дав мені ресурсну підтримку та розширення можливостей, він непомітно, але потужно змінював те, як я, жінка-лідерка, почала орієнтуватись у своєму особистому та професійному житті. Коучинг створював для мене безпечний простір, де я могла досліджувати свої виклики, розвивати самосвідомість та створювати стратегії для досягнення успіху. В усіх і саме в тих сферах, які були важливі саме для мене. 

Вже зараз дивлячись на весь цей трансформаційний шлях, що я пройшла, я радо посміхаюся і тепер вже сама в іншій ролі, як коуч, ділюся досвідом і підтримкою з іншими. 

Що жінка-лідерка може отримати від коучингу?

(1) Покращений тайм-менеджмент: Коучинг дає жінкам-лідерам навички оптимізувати свій час, зосереджуючись на високоефективних видах діяльності та ефективно делегуючи повноваження. Наприклад, Олександра-1, новопризначена керівниця відділу, підвищила свою ефективність на 30% після коучингових сесій, що дозволило їй проводити більше часу зі своєю сім'єю.

(2) Покращена інтеграція між роботою та особистим життям: Коучинг сприяє інтеграції між роботою та особистим життям, заохочуючи жінок встановлювати межі та надавати пріоритет турботі про себе. Олександра-2, генеральний директор компанії, навчилася встановлювати "неробочі" зони під час сімейного відпочинку, що призвело до зміцнення сімейних зв'язків та покращення психічного благополуччя. Раніше Олександра-2 працювала майже 24/7.

(3) Зменшення стресу: Завдяки коучингу жінки-лідери отримують інструменти для управління стресом і збереження життєстійкості. Олександра-3, делівері менеджерка в ІТ, відкрила для себе техніки усвідомленості, які допомогли їй залишатися спокійною в моменти високого тиску, що принесло користь як в роботі, так і в сімейному житті.

У світі, де жінки все частіше обіймають керівні посади, одночасно піклуючись про свої сім'ї, коучинг стає незамінним інструментом для розкриття їхнього потенціалу. Ми, коучі,  продовжуємо розширювати можливості жінок-лідерок, в той час, коли коучинг слугує маяком підтримки, спрямовуючи їх до безумовного успіху у складному поєдинку багатозадачності, лідерства та материнства.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]