Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.10.2021 17:53

Глобальний день етики об’єднав десятки студентів України

Виконавчий директор Асоціації інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine

20 жовтня у Глобальний день етики відбувся фінал студентського конкурсу Ethics Challenge

20 жовтня у світі відзначається Глобальний день етики. Щорічно у третю середу жовтня тисячі людей та громадських організацій по всьому світу проводять освітні заходи, щоб привернути увагу громадськості до етичних принципів бізнесу, професій, технологій. Етика допомагає вчинити правильно у тих ситуаціях, які не регулюються законом. Дотримання бізнесом та професіоналами визначених етичних норм та правил створює передумови для розвитку всього суспільства.

В Україні саме у Глобальний день етики відбувся фінал студентського конкурсу Ethics Challenge, який започаткувала Асоціація інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine. Цьогоріч у конкурсі взяли участь майже 100 студентів фінансових спеціальностей. Студенти вивчали етичні норми, якими мають керуватися фахівці з фінансів та інвестицій. Далі вони мали підготувати презентацію як би вони вчинили у визначеній ситуації. Студентам була запропонована типова життєва ситуація, в яку потрапив умовний інвестиційний менеджер. Студенти мали визначити в чому полягає його етична дилема в цій ситуації, які його дії можуть порушити етичні норми, і, відповідно, як вчинити правильно, щоб зберегти довіру клієнтів та власну професійну репутацію. Презентації студентів оцінювали досвідчені практики з інвестиційних та фінансових компаній.

Ми навчаємо студентів не просто знати перелік етичних стандартів, а застосовувати їх у реальному житті, критично мислити та бачити ситуацію з різних кутів. Коли випусники знайдуть роботу та почнуть будувати кар’єру, у них буде дуже багато спокус. Досвідчені колеги можуть підштовхнути їх до таких дій, які зап’ятнають їх професійну репутацію. І нас дуже тішить той факт, що сучасна молодь зважає на етичну сторону бізнесу, студенти охоче вивчають та дискутують на тему етики.

Вдячні університетам, які підтримали нас і приєднались до цієї ініціативи: Державний університет інфраструктури та технологій, Донецький національний університет імені Василя Cтуса, Київська школа економіки, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Київський національний торговельно-економічний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет "Києво-Могилянська академія", Одеський національний економічний університет, Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, Тернопільський національний економічний університет, Український католицький університет, Університет імені Альфреда Нобеля.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]