Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.07.2012 13:21

Віталію, не зливай Київ Януковичу!!! Відкритий лист до лідера УДАРу

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

До старту виборчої кампанії залишилось кілька днів, а ситуація з мажоритарними округами в Києві до кінця не вирішена. Так представники ПР можуть виграти мажоритарку в Києві. А що на це скаже Кличко?

Шановний Віталію!

Почну з того, що я і сьогодні підпишуся під кожним своїм словом у моїх публічних заявах та інтерв’ю в ЗМІ, які були зроблені наприкінці 2011-го, початку 2012-го року стосовно моєї особистої точки зору щодо Твоєї політичної позиції. На жаль, для мене нічого не змінилася, поки що.

Я мовчав півроку. За цей час з моїх вуст не пролунало жодної критики (власне, я ніколи не критикую, зазвичай, користуюся мовою чіткої аргументації) на Твою адресу. Навпаки, я всюди наголошував на необхідності чесного і відкритого діалогу «УДАРу» з представниками Об’єднаної Опозиції (далі ОО) та ВО «Свобода». Адже прекрасно розумів, що на кону майбутнє країни, а здолати кримінальний режим поодинці не вдасться.

Але нинішня ситуація, зокрема в Києві, змусила мене звернутися до Тебе та членів «УДАРу» з цим відкритим листом. Суть полягає у Твоєму відвертому небажанні домовлятися з Об’єднаню Опозицією стосовно мажоритарних округів в столиці (та й у всій країні також). Насправді, я не здивований такою Твоєю позицією, іншого й не чекав. Знав, що буде саме так. Але, все ж, надія була.

Отже, щоб зняти будь-які запитання і в подальшому вести правдивий цивілізований діалог, зазначу, що я і сьогодні не вважаю Віталія Кличка справжнім опозиційним політиком і маю на те підстави. Без образ. Вибач. Це моя особиста точка зору. Я її нікому не нав’язую. Але готовий її відстояти і довести. Але це тема окремої дискусії, що зараз не на часі. І чесно, я б волів помилятися. Втім, все може змінитися, якщо на це буде Твоя воля і бажання.

До речі, мушу зазначити і те, що жодним чином не сумніваюся у щирій опозиційності до Януковича і правлячого режиму більшості членів партії УДАР. Такий от парадокс.

Тепер далі. Віталію, Твої політтехнологи, усілякі спічрайтери та різні «нашіптувачі», що крутяться поруч, змусили Тебе піймати політичну «зірочку», нафарширувавши «правильною» соціологією, яка, між іншим, у період виборчої кампанії, має здатність кардинально змінюватись. Але вони переконали Тебе у тому, що Ти вже у ВР, що будь-які домовленості з ОО та Свободою - це Твоя слабкість. Адже, кажуть вони, сьогодні у суспільстві великий попит «на нові обличчя», а Ти саме такий. Значить мусиш бути сильним і непоступливим. Так от, вони Тобі брешуть. Вміння домовлятись і навіть поступатись - це не слабкість. Бо тільки сильний і впевнений у собі політичний лідер здатний переступати через власні амбіції. Тільки сильний лідер здатен поступитися в малому, щоб перемогти глобально. Тільки сильний лідер приймає рішення самостійно, а не слухає усіляких «шептунів». Прикро, але мені здається, що Ти так і не став самостійним політиком, і в цьому головна проблема. Зрештою, хочеться вірити, що так буде незавжди.

Тепер про головне. Залишилось кілька днів до початку виборчої кампанії. Що буде з Києвом, Віталію?

В Києві 13 мажоритарних округів. Ти так і не домовився з Об’єднаною Опозицією по узгодженим кандидатам. Вважаю, що з Твоєї сторони це відвертий саботаж. Що це? Власна позиція, що полягає у завищених амбіціях або кулуарна домовленість з Януковичем про банальну здачу столиці окупантам в обмін на якісь примарні преференції? Як на мене, більше схоже на друге.

Віталію, я мешкаю у Києві 39 з 41 року, тут народилися мої діти. Для мене це не порожнє місце, я Києвом живу і тому мені болить. Те, що з ним відбулося протягом останніх років, можна назвати одним словом - катастрофа! І в наших силах зупинити це свавілля уже найближчим часом. Це не лірика, не патетика і не пусті слова. Кажу це, щоб Ти зрозумів, чому я так переймаюся цією проблемою.

Я стверджую, що сьогодні Віталій Кличко, лідер партії УДАР банально зливає Київ Януковичу!!! Бо саме Твоє небажання і нездатність домовлятися загрожує нам поразкою в столиці. Адже, для будь-якого кандидата від опозиції на мажоритарному окрузі в Києві зрозуміло одне, що там, де зійдеться УДАР і ОО або Свобода, переможе влада. Крапка. Все інше не працює.

Отже, якщо УДАР не домовиться з ОО по мажоритарних округах в столиці, можуть програти всі. І УДАР, і ОО, і кияни. Переможе Янукович. Раз за разом, звідусіль ми чуємо, що Ти ніколи не увійдеш у змову з регіоналами, але, наразі, Твоя позиція в столиці (та й в усій країні) підтверджує зворотне. Віталію, невже Ти не розумієш, що якщо у Києві переможуть регіонали, то кияни можуть остаточно зневіритися у будь-яких майбутніх демократичних перспективах. Невже Ти не розумієш, що результат виборів у Києві буде головним відображенням політичної ситуації в країні. Якщо опозиція (до якої і Ти себе відносиш) програє Київ, це буде головним аргументом Януковича перед всіма українцями щодо своєї цілковитої переваги. Це буде дуже важкий і відчутний удар по всіх демократичних опозиційних силах, оговтатись від якого буде складно. Але якщо ми (коли кажу «ми», то маю на увазі усі політичні сили, що відкрито протистоять режиму) виграємо в столиці, ми дамо надію і впевненість не тільки киянам, а й кожному українцю. То чи готовий Ти ризикувати власним політичним авторитетом заради якоїсь можливої примарної перспективи, обіцяної владою? Сподіваюся, що ні.

Ми всі маємо розуміти, якщо ситуація не зміниться, нейтралітету на виборах не буде. А в Києві тим більш. УДАР буде боротися проти ОО і навпаки. Це аксіома. Буде жорстока боротьба одного з одним на знищення, практично на одному електоральному полі. А виграє від цього третій - влада.

Протягом останніх днів я мав можливість поспілкуватися з кількома кандидатами-мажоритарщиками від УДАРу у Києві. Серед них є і мої друзі, яких я щиро поважаю (прізвищ не називаю, щоб, не дай Бог, не наражати їх на можливий конфлікт з Тобою). Це справжні патріоти і більшість з них підтримують цю точку зору. Бо прекрасно розуміють, що не мають права боротися один з одним. Адже наш головний ворог - влада. Дехто з них готовий поступитися, навіть зняти свої кандидатури заради спільної перемоги. Але вони все ще чекають Твого рішення.

Будемо відверті. Без узгодження з ОО УДАР не виграє ані 13, ані 8, ані 3 мажоритарних округи. Серед кандидатів УДАРу у Києві 2-3 реально прохідних, не більше. Ні, звичайно можна «дути щоки і пускати бульбашки», розповідати усім, що «ми великі і могутні» , «всіх порвемо як Тузик грілку». Але чи це так насправді? Чи все буде так легко, Віталію? Не обманюй себе та інших. Адже кандидати від влади в усіх районах давно ведуть «бурхливу» діяльність. Масово скуповують голоси людей різними засобами, протягом кількох років системно вкидають величезні кошти у свої округи. Зараз не до жартів і не до «самонавіювання». Подумай, Віталію, як Ти почуватимешся, коли всі кандидати від УДАРу у всіх 13-ти округах програють, в тому числі і представникам ОО. Згадай 2008-й, коли Ти не домовився з Турчиновим... Саме тоді відбулося «друге пришестя» Чорновецького.

Зрозумій, що перемогти ганебну схему влади можна, тільки висунувши в кожному окрузі ЄДИНОГО КАНДИДАТА ВІД ОПОЗИЦІЙНИХ СИЛ. Інших варіантів нема. Тому, у мене питання: Чи не краще, все ж, домовитись з ОО і гарантовано отримати 2-3 мандати у ВР, замість ризику не отримати жодного. Гадаю, що Тобі варто добре подумати. Звичайно, якщо Ти вже не домовився з Банковою. Хоча, я все ж сподіваюся, що до цього поки не дійшло.

Саме тому, шановний Віталію! Я закликаю Тебе - не підтримуй Януковича! Не дай їм перемогти в столиці. Прошу, прояви самостійність, мудрість і політичну далекоглядність. Поступися амбіціями, заради більш вагомої спільної мети. Зроби це, як справжній переможець, як справжній герой. Люди оцінять, не сумнівайся. Не слухай «шептунів», що можливо, використовують Тебе «в темну». Ще є час все виправити.

Потрібно тільки зв’язатися з лідерами ОО, зустрітися і вирішити питання. Цим кроком Ти продемонструєш свою справжню силу як реального політичного лідера, людини, що здатна на компроміс в ім’я майбутньої перемоги. І я перший визнаю, що в Тобі помилявся. Більш того, якщо в цьому буде потреба, я обіцяю, що усіляко підтримаю узгоджених кандидатів від партії УДАР у Києві, допомагатиму всім, що в наших силах задля їхньої перемоги.

Якщо ж Віталій Кличко відмовиться співпрацювати з ОО, то для мене це означатиме, що він пішов на кулуарну змову з владою, ціну якої ми обов’язково знатимемо пізніше, можливо вже після виборів. Це означатиме, що Ти просто здав Київ регіоналам. Це означатиме, що Твої власні амбіції, а можливо якийсь інший «інтерес» для тебе важливіші ніж благо киян і майбутнє країни. А найгірше те, що це означатиме, що Ти свідомо «кидаєш під танки» своїх однопартійців. Це страшно звучить, але це правда. Втім, я знаю, що багато з них це розуміють і чекають, що Ти все ж зможеш піднятися над ситуацією.

Мої слова - не бравада. Це моя давня, послідовна, громадянська і політична позиція!

Я дуже сподіваюся на Твоє розуміння. Зрештою, приймати рішення Тобі. Головне, щоб це рішення було виваженим і правильним. Якщо Ти підеш на цей важливий і доленосний крок, це буде безпрецедентний приклад єднання усіх опозиційних сил в столиці. Я маю надію і на зустрічну позитивну реакцію лідерів Об’єднаної Опозиції та Свободи. Переконаний, що за круглим столом домовленість про спільні дії в Києві може бути досягнута. Цього всім нам і бажаю. Часу дуже мало, але ще трохи є, можна встигнути.

І останнє. Віталію, я Тобі не ворог і ніколи ним не був. Не шукай «підводних каменів», їх нема. Я не претендую на істину і на право «першої інстанції». Я висловлюю свою власну точку зору. Безперечно, як і будь-хто, я можу помилятися. Прийми мій відкритий лист як щире бажання людини, що прагне негайних змін в державі, що прагне усунення окупаційної влади на чолі з узурпатором, прийми як бажання людини, що усім серцем вболіває за Київ і не хоче віддавати його на розграбування кримінальній орді.

От власне і все, що я хотів сказати. Можливо написав забагато, але щиро.

Дякую! З повагою і вірою у краще, давній і щирий шанувальник Твоїх великих спортивних досягнень, голова правління ГО «Новий Київ» Зорян Шкіряк.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]