Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.06.2011 17:41

Янукович хоче приватизувати опозицію до наступних виборів у ВР

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Нема сумнівів, що влада зробить все, щоб шляхом надуманих звинувачень засудити і Тимошенко, і Луценко та інших представників опозиції. Це буде зроблено для того, щоб обезголовити найбільшу опозиційну силу, якою сьогодні є БЮТ-Б і не допустити ЮВТ до вибор

Нема сумнівів, що влада зробить все, щоб шляхом надуманих звинувачень засудити і Тимошенко, і Луценко та інших представників опозиції. Це буде зроблено для того, щоб обезголовити найбільшу опозиційну силу, якою сьогодні є БЮТ-Б і не допустити ЮВТ до вибор ів.

 

Відразу зауважу , я не член ВО «Батьківщина», і у мене також багато питань до Юлії Володимирівни і її команди. Але я намагаюся давати свою, хай і суб’єктивну оцінку тим подіям, які відбуваються в державі. Так от, сьогодні саме Тимошенко є єдиною реальною альтернативою Януковичу. Іншої альтернативи нема, та й навряд чи скоро з’явиться. Інші ж опозиційні сили, так чи інакше співпрацюють з владою. Хтось кулуарно, а хтось , не приховуючи. Це вже ні для кого не є таємницею.

Особисто я переконаний, що вибори 2012-року по запропонованому ПР законопроекту призведуть до знищення  справжньої  української опозиції як такої. 

Для повного контролю над державою Януковичу залишилось зовсім трохи. Призначити свою, обласкану опозицію, підписати з нею «контракт на критику», пустити у парламент 2012  і спокійно формувати конституційну більшість у наступній Верховній Раді. За наявності «видимої» опозиції, для галочки, для світової спільноти. Типу, бачите, опозиція все-таки є. Далі все просто, зміна Конституції і обрання президента в парламенті. А значить вибори 2015 року перестають бути для Януковича проблемою. 

Мене дивує одне, невже опозиційні політики, що представлені у парламенті , не розуміють, що у 2012-му у ВР пустять лише тих, хто буде узгоджений з владою, з АП. Це ж очевидно. 

Я прекрасно розумію інфантильність та розчарованість більшості українців. Так, ми відчуваємо, що протестні настрої зростають, але люди не бачать головного - куди і за ким йти? Нового лідера за рік не виліпиш, а ті що є - вже усіх дістали. А найгірше, що нинішня опозиція не пропонує загальнооб’єднавчої  ідеї. Хоча, на мій погляд, такою ідеєю могла б стати ідея негайного розпуску парламенту і призначення нових виборів у ВР, повернення в країні конституційного ладу. Саме під це можна було б мобілізувати людей, вивести на вулицю. Я противник пропорційної системи на місцевих виборах. Але у форматі виборів до ВР потрібно обирати тільки за нинішнім законом, тобто, на пропорційній основі. Інакше опозиція просто стане предметом приватизації Януковича і Ко. 

І останнє, Тимошенко може подобатись або ні. Але саме Юля сьогодні є тим стримуючим фактором, що тримає владу в тонусі. Тому вся їхня машина направлена на знищення ЮВТ як політика. Я закликаю усіх справжніх опозиціонерів об’єднатись навколо захисту Юлії Тимошенко, Луценка та інших репресованих, бо захищаючи їх, ми спільно боремося з режимом. Сьогодні не час обговорювати персоналії, сьогодні час об’єднатися не навколо лідера, а навколо ідеї захисту і збереження України як держави. 

Я залишаюся оптимістом і вірю, що осінь 2011-го має стати часом єднання усіх патріотичних опозиційних сил. Переконаний, що ми зможемо організувати і реалізувати нову українську революцію, результатом якої стане повалення діючої влади. Тим самим ми відкриємо шлях до нового волевиявлення, і кожна людина зможе свідомо обирати свою політичну силу на нормальних конкурентних засадах, без остраху тотальних фальсифікацій. Отже, часу залишилось небагато. Варто задуматись над тим , у якій країні жити нашим дітям.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]