Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.02.2011 17:01

Поки ПР і Черновецький граються у взаємний шантаж, Київ перетворюється на депресивне місто

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Поява Черновецького в Україні говорить про те, що взаємний шантаж між Партією регіонів і«мером всіх киян»досяг апогею.З одного боку, Черновецький загрожує регіоналам відставкою і перевиборами, з іншого - ПР погрожує йому «тюрмою», а тепер ще й законопроект

Поява Черновецького в Україні говорить про те, що взаємний шантаж між Партією регіонів і «мером всіх киян» досяг апогею. З одного боку, Черновецький загрожує регіоналам відставкою і перевиборами, з іншого - ПР погрожує йому «тюрмою», а тепер ще й законопроектом Кабміну, в якому виключений пункт про обов'язкові перевибори мера у разі його відставки, підтриманої 2/3 Київради.

На мою думку, сьогодні персона Черновецького вже мало кого цікавить, скорше - це ностальгія і бажання ще разок подивитися на епатажного мера, не більше. Сьогодні важливе питання, що буде зі столицею і хто повинен відповісти за те, що з процвітаючого мегаполісу за останні роки розкрадений Київ став розмінною монетою в інтригах горе-політиків.

Кияни позбавлені можливості впливати на процеси, що відбуваються в столиці. З одного боку, містом править «намісник», повністю керований Банковою, з іншого - є мер, який ігнорує свої обов'язки. Ще є Київрада, яка стала «кишеньковим» органом регіоналів і повністю усунулася від захисту інтересів киян.

Переконаний, що єдиний вихід з політичної колізії, створеної в Києві - дострокові вибори мера і Київради. Інакше, на столицю чекає хронічна криза влади, а за нею і соціально-економічний вибух.

Наслідки політичної боротьби в Києві мешканці столиці відчувають вже сьогодні: підвищуються тарифи на ЖКГ, щодня зростають ціни на продукти харчування, бензин і т.д. Тижнями не вивозитися сміття, зростає вартість проїзду в транспорті, збільшилося число безробітних, купівельна спроможність населення досягла критичного рівня. Поки йде війна за владу, Київ поступово перетворюється на депресивне місто.

Хочу підкреслити, що згідно з нормами нині діючої Конституції, вибори мера столиці і депутатів Київради мають відбутися одночасно, в травні 2012 року. Всі недавні заяви Мін'юсту про можливе продовження повноважень Київради і мера до 2014 року - це свідома маніпуляція громадською думкою.

 Боюся, що навіть півтора роки життя в умовах триваючого тотального «дерибану» столичних активів при абсолютно мізерному бюджеті можуть до 2012 року перетворити Київ на «багатоповерхову пустелю».

У зв'язку з цим, ГО «Новий Київ» буде вимагати від Президента України і Верховної Ради негайних перевиборів мера Києва і Київради. Також ми звернемося до парламентських та позапарламентських опозиційних політичних сил з пропозицією підтримати нашу ініціативу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]