Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.05.2013 14:51

Чому потрібно підтримати мітинг опозиції 18 травня

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Свою публікацію я розділив на дві частини. Перша - присвячена мотивації. А саме, чому слід прийти і підтримати опозиційні сили 18 травня. А друга - чого слід очікувати від дій опозиції та від дій влади під час проведення своїх заходів.

18-го травня, в День Європи, о 12.00 в Києві пройде марш опозиції івідбудеться мітинг в рамках акції «Вставай, Україно!». В той самий час Януковичі Ко зберуть свою псевдо «антифашистську», проплачену «тусовку». Їхня мета -протистояти «фашистам»-опозиціонерам.

Свою публікацію я розділив на дві частини. Перша -присвячена мотивації. А саме, чому слід прийти і підтримати опозиційні сили18 травня. А друга- чого слід очікувативід дій опозиції та від дій влади під час проведення своїх заходів.

Отже. Перш за все, сьогодні я закликаю всіх киян, патріотів,що перебуватимуть в місті, але досі не визначились йти чи не йти на мітингопозиційних сил, обов’язково прийдіть і підтримайте. Це не просто питаннявласної позиції, це питання майбутнього існування нашої країни.

Останнім часом в суспільстві постійно підігрівається тема нездатностіопозиційних сил підняти людей на масштабну боротьбу проти режиму диктатури. Нажаль, в цьому є доля правди, і з цим важко непогодитись. Хоча, якщо бути до кінця відвертим, проблема не тільки вопозиційних силах, а й в самих людях. Багато хто дуже звикли вимагатиконкретних дій, «таврувати» усіх за бездіяльність, розповідати,що нема за ким йти і т.д. Але от тільки, коли ці діїплануються і відбуваються, виявляється, що підтримати їх на вулиці чомусьнікому. Всі сидять по хатах і продовжують боротися з режимом у Фейсбуці. Тому,напевно, перед тим, як щось вимагати і когось критикувати,варто починати з себе.

Втім, безперечно одне: народному повстанню потрібен лідер. Це -аксіома. Справді, єдина людина, що могла б очолити нову революцію в Україніі в реалії підняти маси, сьогодні перебуває за гратами. Це -Юлія Тимошенко. І саме тому, відчуваючи тваринний страх перед Юлею,Янукович брутально, незаконно запроторив її до в’язниці. Ми можемо скількизавгодно тішити себе ілюзіями, але слід розуміти, що найближчимчасом він її не звільнить. Завжди хочеться вірити у краще, але, на жаль, це об’єктивнареальність. Втім, Юля і в тюрмі залишається лідером опозиції, а її скорішезвільнення напряму залежить від консолідованих дій «Батьківщини», «Свободи» та«УДАРу» спільно з українським народом. Будемо разом.Будемо єдині.Усунемо Януковича,звільнимо Юлю - звільнимо і Україну.

Тепер наступне. Сьогодні багато людей розчаровані діями і не довіряютьнинішній опозиції (заради справедливості зазначу, що в значно меншій мірі цестосується «Свободи», вони зберігають єдність та послідовність). Для цього єнизка об’єктивних причин, перераховувати які не буду. Так, в опозиції багатопроблем. Так, вона не ідеальна. Так, на жаль, «проколів» поки що більше ніжперемог. Особисто мені також багато не зрозуміло і багато що не подобається.

Не подобається неузгодженість деяких дій, не подобаються провали ворганізаційних питаннях, не подобається відсутність єдиного координаційногоштабу (зокрема по Києву), а також чіткого плану та формулювання правильних ізрозумілих людям месиджів. Мені не подобається, що знову не назвуть єдиногокандидата в мери Києва (як для киянина, для мене цепринципово), не подобається, що агітаційна програма до 18-го травня (і нетільки, можна згадати й попередні акції опозиції), фактично, не велася вповному обсязі і т.д. Мене, як і багатьох, до глибини душі обурює «тушкогейт»,«не голосування», внутрішні конфлікти і багато ін.

Все це так. Але іншої опозиції у нас нема. Значить, нинішня опозиція маєпройти через це «чистилище». Така її доля. Падати і підніматись знову, алеголовне - зберегтися. Ну, а як інакше? Адже, зруйнувати легко- важко збудувати. І мабуть, потрібно подякувати Богу, що опозиція, взагалі,в Україні є. Бо, зважаючи на той кримінально-прокуроський «каток», яким керує узурпатор,опозиції могло б і не бути. І саме завдяки єдності трьох опозиційних сил,режиму не вдалося її розколоти і знищити.

Напевно, комусь не подобається Яценюк, комусь -Тягнибок, комусь - Кличко. Це природньо. Гадаю, що кожен зтрьох лідерів і не претендує на право подобатись усім. Звичайно, як і всі люди,кожен з них має свої недоліки. Але має й переваги. Всі вони молоді, амбітні, аподекуди, по-хорошому, нарвані). Вони не можуть осягнути все й відразу. Вони«набивають гулі», а це досвід. І можливо, з часом, все стане на своїмісця. Головне, щоб кожен з них мав сміливість визнавати свої помилки. Ботільки той, хто вміє замість слухати дифірамби просебе «могутнього», ще й, прислухаючись докритики, робити правильні висновки, зможе в подальшомупретендувати на роль справжнього державного діяча. Я не збираюся бути адвокатомАрсена, Олега та Віталія. До декого з них у мене питань значно більше ніж убудь-кого. І якщо я в чомусь остаточно зневірюся, то скажу про це чесно,відкрито, публічно. А наразі, я просто хочу донести свою особисту точку зору.Отже, маю надію, що рано чи пізно, Яценюк, Тягнибок, Кличко і самі стануть, ілюдей поведуть на барикади. Так що будемо сподіватися на краще.

Далі головне. У супроводі правоохоронців до Києва їдуть «бритоголові»відморозки, бандити і гопники, найняті «регіоналами»! В основному ці люди наймалися всхідних областях. За нашою інформацією, в деяких містах вони «викупали» учнівцілих спортивних секцій (як правило, єдиноборств, боксу, боротьби) для поїздкив столицю, з метою, в разі чого, влаштовувати побоїща. Але з цього приводу непотрібно хвилюватися. Все звично, нічого нового, все в стилі ПР. Адже, кримінал«липне» до криміналу, це закономірно. Цими «страшилками» вони простонамагаються нас залякати, але це дарма. Завжди готові дотаких «сюрпризів». Насправді, такі ганебні дії окупантів є яскравою ознакоюсаме їхнього страху. Жадібні та жорстокі, вони несамовито бояться людей.

Втім, найбільш прикро те, що до цього «кримінального коктейлю» в ряди «антифашистів»вони, практично силоміць (до речі, у робочий день), збираються відрядити тисячіпредставників бюджетної сфери з усіх областей України. Це вчителі, лікарі,комунальники і т.д. Прості українські громадяни, абсолютно безневинні люди, щостали заручниками брудних політичних технологій влади. Якщо трапиться нагода,ми будемо щиро спілкуватися з ними, пояснювати і запрошувати приєднатися донас.

18 травня головна технологія Банкової – це спробувати показати «потужний»мітинг так званих «антифашистів» Януковича, що кількісно буде більш масовим ніжопозиційний. Їм потрібна «картинка» для телевізора. Але ми всі розуміємо, якою ціною вонипривозять сюди усіх цих людей.

Раніше, диктатор йшов шляхом розділення України за мовною ознакою. Неспрацювало, встояли. Зараз в АП вибрали іншу тактику. Розділення України на«фашистів» та «антифашистів». При чому, «фашисти» тепер -вже не тільки «Свобода». «Фашисти» - вся опозиція. І «Батьківщина», і«УДАР», і інші національно-демократичні сили. І всі ті люди, що говорятьукраїнською, що шанують національні традиції, що пишаються своїми героями тасвоєю історією. Усі ми для них - "фашисти". Такими ганебними речамирегіонало-комуняки намагаються спричинити громадянське протистояння, яке, нажаль, може перерости і у відкритий конфлікт. Без перебільшень, те, що роблятьузурпатори – це антидержавний злочин і реальна загроза цілісності України!Колись вони відповідатимуть за всі свої дії, обовязково.

А я повторюся. Якщо і є в Україні справжня «червоно-коричнева чума», то це -ПР і комуністи.

Втім, попри все, я переконаний, що завтра все пройде спокійно. Бо всі мидіти однієї землі і, нам нема чого ділити між собою.

Хочу наголосити, що жодної провокації з боку опозиційних сил НЕ БУДЕ!!!!

Наприкінці, ще раз закликаю вас прийти і підтримати «Батьківщину»,«Свободу», «УДАР», а також представників позапарламентської опозиції,патріотичні громадські об’єднання та простих киян, українців на марші тамітингу опозиції в рамках акції «Вставай, Україно!».

І останнє. Дуже легко приходити на Майдан, коли там вже стоїть50 або 100 тисяч народу. Багато хто думає так: «От я подивлюсь, як прийдутьлюди, то і я підтягнуся, а як ні, то не піду». Прикро. Хибна думка. Звичайно, першимизавжди бути важко, але й почесно. Тому, просто прийдіть, будьте першими.

Завтра нас буде багато.

Крім того, останнім часом стало популярною тезою, що потрібно приходити«за», а не «проти». І мене постійно цілком справедливо запитують: А чому ви некличете «за» щось, «за» якісь конкретні речі, що могли б підняти людей?».Повністю погоджуюсь. Але це буде темою іншої публікації. А на цей раз, язакликаю вас прийти не «за» когось з лідерів, а «проти» бандитів. ПротиЯнуковича, проти його «родини стоматологів», проти узурпації влади, протизнищення Києва та України!!! Прийдіть, це наш громадянський обов’язок. Нашасила в єдності, і в єдності наша перемога!

Я реаліст і розумію, що революції завтра, на жаль, ще не буде. Ми ще неготові. Але потужний крок до неї ми здатні зробити, і ми його зробимо.Вода камінь точить...

Отже, зустрічаємось 18-го травня, о 12.00 на Європейській площі.

P.S. Акція «Вставай, Україно!» в Києві не буде фінальною. Головна боротьбаза Україну ще попереду.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи