Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.05.2013 14:51

Чому потрібно підтримати мітинг опозиції 18 травня

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Свою публікацію я розділив на дві частини. Перша - присвячена мотивації. А саме, чому слід прийти і підтримати опозиційні сили 18 травня. А друга - чого слід очікувати від дій опозиції та від дій влади під час проведення своїх заходів.

18-го травня, в День Європи, о 12.00 в Києві пройде марш опозиції і відбудеться мітинг в рамках акції «Вставай, Україно!». В той самий час Янукович і Ко зберуть свою псевдо «антифашистську», проплачену «тусовку». Їхня мета - протистояти «фашистам»- о позиціонерам.

Свою публікацію я розділив на дві частини. Перша - присвячена мотивації. А саме, чому слід прийти і підтримати опозиційні сили 18 травня . А друга - чого слід очікувати від дій опозиції та від дій влади під час проведення своїх заходів .

Отже. Перш за все, сьогодні я закликаю в сіх киян, патріотів, що перебуватимуть в місті, але досі не визначились йти чи не йти на мітинг опозиційних сил, обов’язково прийдіть і підтримайте. Це не просто питання власної позиції, це питання майбутнього існування нашої країни.

Останнім часом в суспільстві постійно підігрівається тема нездатності опозиційних сил підняти людей на масштабну боротьбу проти режиму диктатури. На жаль, в цьому є доля правди , і з цим важко не погодитись. Хоча, якщо бути до кінця відвертим, проблема не тільки в опозиційних силах, а й в самих людях. Багато хто дуже звикли вимагати конкретних дій, « таврува ти» усіх за бездіяльність, розповідати, що нема за ким йти і т.д. Але от тільки , коли ці дії плануються і відбуваються, виявляється, що підтримати їх на вулиці чомусь нікому. Всі сидять по хатах і продовжують боротися з режимом у Фейсбуці. Тому, напевно, перед тим , як щось вимагати і когось критикувати, варто починати з себе.

Втім, безпер е чно одне: народному повстанню потрібен лідер. Це - аксіома. Справді, єдина людина, що могла б очолити нову революцію в Україні і в реалії підняти маси, сьогодні перебуває за гратами. Це - Юлія Тимошенко. І саме тому, відчуваючи тваринний страх перед Юлею, Янукович брутально, незаконно запроторив її до в’язниц і . Ми можемо скільки завгодно тішити себе ілюзіями, але слід розуміти, що найближчим часом він її не звільнить. Завжди хочеться вірити у краще, але, на жаль, це об’єктивна реальність. Втім, Юля і в тюрмі залишається лідером опозиції, а її скоріше звільнення напряму залежить від консолідованих дій «Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу» спільно з українським народом. Будемо разом . Б удемо єдині . У сунемо Януковича, звільнимо Юлю - звільнимо і Україну.

Тепер наступне. Сьогодні багато людей розчаровані діями і не довіряють нинішній опозиції (заради справедливості зазначу, що в значно меншій мірі це стосується «Свободи», вони зберігають єдність та послідовність). Для цього є низка об’єктивних причин, перераховувати які не буду. Так, в опозиції багато проблем. Так, вона не ідеальна. Так, на жаль, «проколів» поки що більше ніж перемог. Особисто мені також багато не зрозуміло і багато що не подобається.

Не подобається неузгодженість деяких дій, не подобаються провали в організаційних питаннях, не подобається відсутність єдиного координаційного штабу (зокрема по Києву), а також чіткого плану та формулювання правильних і зрозумілих людям месиджів. Мені не подобається, що знову не назвуть єдиного кандидата в мери Києва (як для киянина , для мене це принципово), не подобається, що агітаційна програма до 18-го травня (і не тільки, можна згадати й попередні акції опозиції), фактично, не велася в повному обсязі і т.д. Мене, як і багатьох, до глибини душі обурює «тушкогейт», «не голосування», внутрішні конфлікти і багато ін.

Все це так. Але іншої опозиції у нас нема. Значить, нинішня опозиція має пройти через це «чистилище». Така її доля. Падати і підніматись знову, але головне - зберегтися. Ну, а як інакше? Адже, зруйнувати легко - важко збудувати. І мабуть, потрібно подякувати Богу, що опозиція, взагалі, в Україні є. Бо , зважаючи на той кримінально-прокуроський «каток» , яким керує узурпатор, опозиції могло б і не бути. І саме завдяки єдності трьох опозиційних сил, режиму не вдалося її розколоти і знищити.

Напевно, комусь не подобається Яценюк, комусь - Тягнибок, комусь - Кличко. Це природньо. Гадаю, що кожен з трьох лідерів і не претендує на право подобатись усім. Звичайно, як і всі люди, кожен з них має свої недоліки. Але має й переваги. Всі вони молоді, амбітні, а подекуди, по-хорошому, нарвані). Вони не можуть осягнути все й відразу. Вони «набивають гулі », а це досвід. І можливо, з часом, все стане на свої місця. Головне, щоб кожен з них мав сміливість визнавати свої помилки. Бо тільки той, хто вміє замість слухати дифірамби про себе «могутнього», ще й , прислухаючись до критики, робити правильні висновки, з може в подальшому претендувати на роль справжнього державного діяча. Я не збираюся бути адвокатом Арсена, Олега та Віталія. До декого з них у мене питань значно більше ніж у будь-кого. І якщо я в чомусь остаточно зневірюся, то скажу про це чесно, відкрито, публічно. А наразі, я просто хочу донести свою особисту точку зору. Отже, маю надію, що рано чи пізно, Яценюк, Тягнибок, Кличко і самі стануть, і людей поведуть на барикади. Так що будемо сподіватися на краще.

Далі головне. У супроводі правоохоронців до Києва їдуть «бритоголові» відморозки, бандити і гопники, найняті «регіоналами»! В основному ці люди наймалися в східних областях. За нашою інформацією, в деяких містах вони «викупали» учнів цілих спортивних секцій (як правило, єдиноборств, боксу, боротьби) для поїздки в столицю, з метою, в разі чого, влаштовувати побоїща. Але з цього приводу не потрібно хвилюватися. Все звично, нічого нового, все в стилі ПР. Адже, кримінал «липне» до криміналу, це закономірно. Цими «страшилками» вони просто намагаються нас залякати, але це дарма . Завжди готові до таких «сюрпризів». Насправді, такі ганебні дії окупантів є яскравою ознакою саме їхнього страху. Жадібні та жорстокі, вони несамовито бояться людей.

Втім, найбільш прикро те, що до цього «кримінального коктейлю» в ряди «антифашистів» вони, практично силоміць (до речі, у робочий день), збираються відрядити тисячі представників бюджетної сфери з усіх областей України. Це вчителі, лікарі, комунальники і т.д. Прості українські громадяни, абсолютно безневинні люди, що стали заручниками брудних політичних технологій влади. Якщо трапиться нагода, ми будемо щиро спілкуватися з ними, пояснювати і запрошувати приєднатися до нас.

18 травня головна технологія Банкової – це спробувати показати «потужний» мітинг так званих «антифашистів» Януковича, що кількісно буде більш масовим ніж опозиційний. Їм потрібна «картинка» для телевізора. Але ми всі розуміємо , якою ціною вони привозять сюди усіх цих людей.

Раніше, диктатор йшов шляхом розділення України за мовною ознакою. Не спрацювало, встояли. Зараз в АП вибрали іншу тактику. Розділення України на «фашистів» та «антифашистів». При чому, «фашисти» тепер - вже не тільки «Свобода». «Фашисти» - вся опозиція. І «Батьківщина», і «УДАР», і інші національно-демократичні сили. І всі ті люди, що говорять українською, що шанують національні традиції, що пишаються своїми героями та своєю історією. Усі ми для них - "фашисти". Такими ганебними речами регіонало-комуняки намагаються спричинити громадянське протистояння, яке, на жаль, може перерости і у відкритий конфлікт. Без перебільшень, те, що роблять узурпатори – це антидержавний злочин і реальна загроза цілісності України! Колись вони відповідатимуть за всі свої дії, обов язково.

А я повторюся. Якщо і є в Україні справжня «червоно-коричнева чума», то це - ПР і комуністи.

Втім, попри все, я переконаний, що завтра все пройде спокійно. Бо всі ми діти однієї землі і , нам нема чого ділити між собою.

Хочу наголосити, що жодної провокації з боку опозиційних сил НЕ БУДЕ!!!!

Наприкінці, ще раз закликаю вас прийти і підтримати «Батьківщину», «Свободу», «УДАР», а також представників позапарламентської опозиції, патріотичні громадські об’єднання та простих киян, українців на марші та мітингу опозиції в рамках акції «Вставай, Україно!».

І останнє. Дуже легко приходити на Майдан , коли там вже стоїть 50 або 100 тисяч народу. Багато хто думає так: «От я подивлюсь, як прийдуть люди, то і я підтягнуся, а як ні, то не піду». Прикро. Хибна думка. Звичайно, першими завжди бути важко, але й почесно. Тому, просто прийдіть, будьте першими.

Завтра нас буде багато.

Крім того, останнім часом стало популярною тезою, що потрібно приходити «за», а не «проти». І мене постійно цілком справедливо запитують: А чому ви не кличете «за» щось, «за» якісь конкретні речі, що могли б підняти людей?». Повністю погоджуюсь. Але це буде темою іншої публікації. А на цей раз, я закликаю вас прийти не «за» когось з лідерів, а «проти» бандитів. Проти Януковича, проти його «родини стоматологів», проти узурпації влади, проти знищення Києва та України!!! Прийдіть, це наш громадянський обов’язок. Наша сила в єдності , і в єдності наша перемога!

Я реаліст і розумію, що революції завтра, на жаль, ще не буде. Ми ще не готові. Але потужний крок до неї ми здатні зробити , і ми його зробимо. Вода камінь точить...

Отже, зустрічаємось 18-го травня, о 12.00 на Європейській площі.

P.S. Акція «Вставай, Україно!» в Києві не буде фінальною. Головна боротьба за Україну ще попереду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]