Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.03.2008 08:12

Love Them to Death!

Маркетингові комунікації. PR. SMM. Digital

Був на круглому столі "Лояльність до Клієнта". Ініціював обговорення журнал Media Marketing Review. В дискусії взяли участь десять компаній, серед яких були і Агентства і Клієнти.

Був на круглому столі "Лояльність до Клієнта". Ініціював обговорення журнал Media Marketing Review. В дискусії взяли участь десять компаній, серед яких були і Агентства і Клієнти.

Шаленої суперечки не вийшло. Клієнти тримались того, що для побудови нормальних стосунків і лояльності необхідний діалог та прозуміння. Агентства (в тому числі і я) говорили щось в дусі П'яти правил.

Та звучали і цікаві речі. Мені дуже сподобалось зауваження Ольги Бунятян, Директора департаменту маркетингу компанії "Квазар Мікро", яка зробила акцент на тому, що Агентство має займати проактивну позицію щодо Клієнта. Сто відсотків! Не зважаючи на те, що ініціатива наказується, той хто не ризукує - не п'є шампанського. Агентство, яке займає пасивну позицію просто заробляє менше грошей. Як у Андруховича: "Сто баксів на місяць і всі тебе трахають" ;)

Дуже доречним мені здався коментар Сергія Жукова, керуючого директора по Східній Європі та СНД ТОВ "Міракс Фарма Україна", який сказав, що Клієнт платить перш-за-все за ставлення Агентства до його бізнесу та продуктів. Я обома руками за це! Адже очевидно, що йому треба ваші послуги, але також очевидно, що ці ж послуги він може отримати і від ваших конкурентів. Тому єдиний спосіб отримати та бути з Клієнтом - продемонструвати персональну "вовлеченность" (російською це слово дуже добре передає смисл) в бізнес Клієнта, в його продукт та у нього самого.

Одним словом - Love Them to Death!

Теги: клієнти
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]