Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.05.2019 09:51

Заплатіть і (або) забирайтеся

Директор недержавного аналітичного центру "Українські студії стратегічних досліджень"

Роками Держава не виконувала своїх зобов’язань. Зараз ці відносини потребують ревізії.

Величезні корки, що сковують місто, тисячі чиновників, що окупували історичну частину Києва, постійні масові заходи, що руйнують будь-які плани мешканців та відвідувачів середмістя, перевантажена інфраструктура - усе це плата Києва за столичний статус.

Однак слово «плата» передбачає, і це визначено законом, певну компенсацію Києву та киянам.

Закон України «Про столицю України - місто-герой Київ» (від 15 січня 1999 року) передбачає конкретний перелік компенсаційних виплат Києву з державного бюджету.

Попри те, що столичний статус міста покладає на органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади додаткові обов`язки, він гарантував цим органам надання з боку держави додаткових прав.

Про обов`язки влада не забувала ніколи. А от з правами якось не склалося.

Столичні функції передбачають надання комунальних, інженерних, соціально-культурних, транспортних, інформаційних та інших послуг органам державної влади. До речі, оплатно і на договірних засадах (ст. 4.3 Закону «Про столицю). 

Послуги були, а реальної ринкової платні - ніколи.

Матеріальну і фінансову основу місцевого самоврядування у Києві формують за рахунок доходів, передбачених статтями 64-65, 68-69 Бюджетного Кодексу та трансфертів з держбюджету на виконання столичних функцій.

На жаль, і у цьому випадку Київ перебуває в очевидно дискримінованому стані. Усі інші громади отримують 60% від податку на доходи фізичних осіб, а окупований Севастополь - навіть 100%, і лише Київ отримує 40% ПДФО. Таким чином, Київ щороку недоотримує мільярди гривень.

Окремим розділом (розділ V) закону про столицю перераховуються гарантії забезпечення здійснення містом Києвом столичних функцій.

Серед них: виділення окремим рядком у Державному Бюджеті фінансування витрат на здійснення містом Києвом столичних функцій; надання спеціальних субвенцій, виділення необхідних ресурсів для виконання програм, проектів та інших витрат пов’язаних зі здійсненням містом столичних функцій; компенсація на підставі угод витрат, пов’язаних з використанням центральними органами державної влади, земельних ділянок, будівель, споруд, надання комунальних послуг тощо; компенсація витрат та збитків, завданих територіальній громаді Києва під час проведення заходів загальнодержавного та міжнародного характеру.

Додатково для Києва мають бути встановлені умови і розміри компенсаційних виплат на покриття витрат, пов’язаних з використанням міської інфраструктури.

Роками Держава не виконувала своїх зобов’язань, узятих перед громадою Києва.

Зараз ці відносини потребують ревізії.

Передусім державні органи влади мають повністю компенсувати визначені законом кошти.

Паралельно доцільно, і це в функціях міської громади, розпочати процес перенесення владного кварталу за межі центру міста. Це,до речі, в руслі заяв новообраного Президента.

На мою думку, протягом року можна було б вирішити перенесення центральних органів державної влади, приміром, у район аеропорту «Київ». 

Аеропорт через бездумну забудову навколо вже не здатен повноцінно функціонувати як сучасний повітряний хаб.

Тому, можливо, території навколо можуть прислужитися для компактного розміщення владного кварталу. 

Паралельно, з відкритими офісами, у яких мала б функціонувати нова влада, варто збудувати сучасний стадіон, бо, схоже, саме віртуально стадіонна політика стане візитною карткою влади на ближчу перспективу.

Перенесення владного кварталу з центру міста, зі старих колоніальних будівель, де, що не будуєш, все одно виходить ЦК КПУ, це не лише примха нової влади- це ще й потреба для міста, яке має шанс вибудувати навколо себе найбільшу у східній Європі міську агломерацію - сучасний інноваційний, технологічно-індустріальний та транспортний хаб.

Нині м’яч на полі Київської міської влади. Віталій Кличко, будучи лідером у минулому пропрезидентської партії, роками покривав дискримінаційне ставлення центральної влади до Києва та киян. Нині час згадати про свою відповідальність перед громадою і змусити центральну владу заплатити борги і забратися геть з центру міста...

А почати потрібно з вільного доступу киян на вулицю Банкову. Химери в чиїйсь голові не мають стати перешкодою до Будинку з химерами...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]