Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.12.2022 20:35

Щодо оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами

Адвокат

Щоб не сплачувати податки з коштів зібраних з 24 лютого 2022 року необхідно до 01 січня 2023 року зареєструється у Реєстрі волонтерів

Чи підлягає оподаткувнню благодійна допомога зібрана волонтером? 

Ні, не підлягає. 

Але за умови внесення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації. Це передбачено підпунктом «б» підпункту 165.1.54 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України. 

Що робити волонтеру, який не включений до Реєстру волонтерів, але збирав кошти з 24 лютого 2022 року?

Щоб не сплачувати податки з коштів зібраних з 24 лютого 2022 року необхідно до 01 січня 2023 року зареєструється у Реєстрі волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації. 

Це передбачено Законом України від 16 листопада 2022 року № 2747-ІХ щодо змін до Податкового кодексу України, так якщо благодійник – фізична особа зареєструється у Реєстрі волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації до 01 січня 2023 року, сума благодійної допомоги, отриманої таким благодійником у період з 24 лютого 2022 року, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого благодійника.

Для включення до Реєстру волонтерів необхідно подати до контролюючого органу заяву про включення до зазначеного Реєстру. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]