Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.02.2012 11:35

Кіркорову загрожує 8 років ув'язнення?

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Четверо болгарських композиторів подали до суду на зірку російської поп-музики 44-річного Філіппа Кіркорова, заявивши, що він порушив їхні авторські права. За подібне правопорушення, за місцевими законами, співаку може загрожувати до восьми років в'язниці.

Чотири болгарських композитора - Александар Савельєв, Дімітар Пенев, Іван Пеєв і Найден Андрєєв подали позов, заявивши, що Кіркоров від свого імені виконує, записує, відтворює, поширює і викладає в інтернет в Росії, Болгарії та Європейському союзі музичні композиції, права на які належать їм.
 
Статтею 172а болгарського кримінального кодексу за діяння, в якому Кіркорова звинувачують болгарські композитори, російському артисту може загрожувати тюремний термін від двох до восьми років з штрафом від 10 до 50 000 місцевих левів (від 5,1 до 25,5 тисячі євро).
 
За словами обвинувачів, Кіркоров самовільно привласнив собі права на музику до пісень "Плюс і мінус" Савеліева, "Теперішній час" і "Спогад з дитинства" Пенева, "Сповідь" Івана Пеєва і "Зоряна фантазія" Найдена Андрєєва. Кіркоров змінив текст в цих піснях, але залишив музику, і тепер виконує і поширює як свої пісні, вважають заявники.
 
За інформацією болгарських ЗМІ, позов композиторів переданий в Софійську районну прокуратуру.

Що ж, українське законодавство щодо захисту авторських прав більш лагідне. Найбільше "дають" за ч.4 ст.229 КК України - до 6 років ув'язнення із конфіскацією засобів та пристроїв))).
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]