Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.05.2011 09:17

Все, що вдягала в ліжко Мерлін Монро

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

5 травня 2011 року виповняється 90 років з дати патентування парфуму Chanel No.5 (05.05.1921) однією з найвідоміших та найкращих дизайнерів світу - легендарною Коко Шанель (Coco Chanel).

5 травня 2011 року виповняється 90 років з дати патентування парфуму Chanel No.5 (05.05.1921) однією з найвідоміших та найкращих дизайнерів світу - легендарною Коко Шанель (Coco Chanel).

Це був перший синтезований аромат, який не повторював запах якоїсь одної квітки. Коко хотіла дати жінкам щось штучне, зроблене руками, не типову троянду чи конвалію, а композицію ароматів, що пахла б жінкою. Створення аромату було доручено парфумеру Ернесту Бо. Коли він надав Шанель на вибір декілька варіантів, то Коко майже без вагань зупинилася на п'ятому. До того ж, число 5 було щасливим числом Шанель. Так з'явився Chanel No.5. 

Спочатку аромат давали постійним кліентам бутіка Шанель безкоштовно. Примірочні кабінки бутіка теж були ароматизовані новим парфумом. 

Коко сама вигадала дизайн простої прозорої пляшки для парфуму. З того часу її вигляд майже не змінився, а форма пізнавана не менше за пляшку кока-коли.

Chanel No.5 найлегендарніший та найвідоміший парфум світу. З часів запуску 1921 року і до сьогодення продаж цього парфуму не зупинявся. 

Композиція аромату не змінювалася жодного разу: Chanel No.5 - класика поза часом і не потребує підгонки під модні тенденції. Кожні 55 секунд в різних куточках світу продається пляшечка Chanel No.5.

Лицем аромату в різні часи були найвідоміші жінки - першою була сама Коко Шанель. Мерлін Монро ніколи не підписувала контракт на рекламу парфуму, але всім відомо, що декілька крапель Chanel No.5 - це все, що вона "вдягала" в ліжко. У 70-х лицем Chanel і парфуму стала Катрін Денев. Ніколь Кідман стала першою голівудською суперзіркою, що знялася в рекламі Chanel No.5. У 2004 році було знято 3-хвилинний рекламний фільм з Кідман у головній ролі. Бюджет фільму склав 42 мільйони доларів, був повністю фінансований компанією Chanel та став найдорожчою рекламою усіх часів. До  88-го дня народження аромату з'явився рекламний фільм з новим "лицем" - чарівною Одрі Тоту.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]