Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.04.2011 15:46

YouTube запускає Школу копірайту для покарання порушників

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Давайте будемо чесними: навіть якщо YouTube збільшить кількість категорій із преміум-відео (серіалами), партнерських відносин зі своїми дистриб'юторами (таких як Vevo) і прямих трансляцій, все-одно більша частина апеляцій YouTube надходить від контенту, ав

Давайте будемо чесними: навіть якщо YouTube збільшить кількість категорій із преміум-відео (серіалами), партнерських відносин зі своїми дистриб'юторами (таких як Vevo) і прямих трансляцій, все-одно більша частина апеляцій YouTube надходить від контенту, авторські права на які, в кращому випадку, дуже сумнівні. (Якщо Ви з цим не згодні - спитайте себе, чи використовували Ви YouTube для перегляду музичного кліпу або відео з ток-шоу чи фільму, що були завантажені на сайт будь-ким іншим, аніж одним із співвласників на авторське право даного відео). Дійсно, після викриття уже сумнозвісного електронного листа під час судової тяганини із компанією Viacom, один із співзасновників Google написав, що "якщо ви заберете із сайту відео, які потенційно порушують копірайт - трафік веб-сторінки та його відвідуваність зменшиться щонайменше на 20%".

Google добився певного прогресу у напрямку "заведення друзів" у великих медіа-компаніях, але вони, очевидно, воліють боротися із своєю поганою репутацією порталу піратського відео "для всіх бажаючих". Для цього YouTube об'єднала свої зусилля із кріейторами веселої мультяшної страшилки Happy Tree Friends, щоб створити щось накшталт "Школи копірайту". Тепер, коли YouTube отримає повідомлення про порушення авторских прав від певного юзера, що завантажив нелегальне відео, юзер відразу отримає пораду передивитися відео (4,5 хв.) про правила копірайту та повинен буде пройти невеличкий перевірочний тест за даною темою, перед тим як йому буде дозволено у подальшому завантажувати нові відео. Однак аккаунти тих користувачів, що будуть і в подальшому завантажувати нелегальне відео, будуть ліквідовані.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи