Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.02.2020 00:14

Радник прем'єра радить залишити пенсіонерів без пенсії

Перещепинський міський голова

Радник прем’єр-міністра стверджує, що треба відмінити пенсії в Україні. Тобто після того, як пенсіонери продадуть всіх своїх собак, аби оплатити комуналку, то їм залишиться тільки помирати з голоду.

Радник прем’єр-міністра з економічних питань Олексій Мушак у прямому ефірі NewsOne стверджує, що можна пожертвувати пенсіями наших пенсіонерів задля економічного зростання країни. Він активно опирається на досвід Китаю, говорячи про те, що там це активно практикується й увесь світ спостерігає за їх економічним бумом.

Якби пан Мушак знав хоч трішки історію нашої країни, то він би не кидався такими необдуманими висловлюваннями. Адже останнього разу, коли економічне зростання держави ставили вище людського добробуту, в Україні почався масовий голодомор. Ціллю Радянського Союзу було показати усьому світу, що його економіка активно розвивається й вивозили все до останнього шматочка хліба. Тоді влада теж вважала, що «лес рубят - щепки летят». Якщо й будувати соціалізм та комунізм, то треба чимось жертвувати. І тим чимось на той час були, між іншим, українці.

В Китаї зараз править комуністична партія, яка теж живе по принципах ленінізму-марксизму. Для них теж економічне зростання країни стоїть на першому місці. Проте тільки самі китайці знають (або дізнаються) ціну такій владі. Адже вони зараз відсторонені від усього світу. Не мають Гуглу, ютубу, інстаграмм і т.д. Закриті всі соціальні мережі, через які можна комунікувати зі світом. Для чого все це? Дуже просто. Для того, аби всі жили лише однією ідеологією та не сумнівалися у відданості й любові до своєї влади.

Ну зараз не про це. Хочу звернути увагу пана Мушака на те, чому економіка України є невіддільною складовою наших пенсіонерів.

По перше, все те, що ми маємо зараз – це результати багаторічної роботи наших дідусів та бабусь. Всі ті пенсіонери, яких Ви вважаєте дармоїдами, зробили для України набагато більше, ніж всі політики незалежної України. Адже ми зараз доламуємо дороги, які будувалися нашими батьками та дідусями. Більшість українців живуть в тих будівлях, які теж будувалися нашими пенсіонерами.

Більшість із них не бачили нічого яскравого у своєму житті. Всі тяжко працювали. Жили однією ідеєю – розвитком соціалістичної країни. Розбудовою кращого майбутнього. Проте якби вони знали, як їм держава й онуки віддячать у майбутньому, то, мабуть ми й досі ходили б по взагалі не асфальтованим дорогам.

По друге, - радник стверджує, що діти повинні самі забезпечувати своїх батьків. «А не занадто багато ви хочете від українців?» Податки треба платити з власної кишені. Армію повинні забезпечувати волонтери власним коштом. Українці повинні оплачувати всі витрати в школах, дитсадках та лікарнях. Запитання: А куди ж йдуть усі податки?

Взагалі мені сподобалася одна фраза, яку мені сказав один мій друг: "Чому, коли крадуть щось звичайні робітники, то їх всі ЗМІ називають злочинцями, терористами й т.д., а коли крадуть чиновники, то їх просто називають корупціонери? Адже коли хтось вкраде курку у селі, то його можуть посадити на декілька років у в'язницю, назвавши його злісним злодієм. Проте чиновників, які крадуть мільйони доларів з бюджету називають просто корупціонери."

Хочете економічного буму в країні? Тож не треба красти. Все просто. Люди платять величезні податки до бюджетів. Більше, ніж вони взагалі заробляють. Віддають більше, ніж отримують. А що на заміну? Як може молодь активно працювати на державу, коли вона бачить, що пенсіонери з голоду та холоду пухнуть? Всі думають про одне – я так точно в старості жити не буду. Краще поїду працювати за кордон.

Отже, хочу сказати тільки одне. Перед тим як робити з себе генія економіки, подумайте, з ким ви її плануєте підіймати, якщо людей взагалі не залишиться?!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]