Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.11.2016 20:02

Шоу триває

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Політики усіма силами пропонують українському суспільству «секонд-хенд».

Гучна відставка Саакашвілі з посади керівника Одеської області може свідчити про що завгодно лише не про наявність за його спиною ефективної команди «рятівників» України від економічного занепаду і корупції. Свою ефективність цей діяч міг змогу продемонструвати на своїй колишній посаді, але окрім гучних заяв і політичних шоу ми так нічого і не побачили.

Відсутність перспектив повернення на Батьківщину спонукає Саакашвілі вступати у бій за роль кишенькової опозиції в нашій державі, керівництво якої поспіхом будує громовідвід для локалізації блискавки народного гніву.

На початку цього року я вже коментував так звані антикорупційні форуми під проводом тоді ще одеського губернатора, як пустопорожні збіговиська професійних борців з корупцією. Цікаво було б і сьогодні проаналізувати зміст електронних декларацій їх учасників і дізнатися багато цікавого на предмет чесності їх намірів.

Мова про інше. Політики усіма силами пропонують українському суспільству той самий «секонд-хенд». Натомість ми виступаємо за те, щоб в українську політику прийшли не лише нові обличчя, але й нові ідеї.

На жаль у лексиконі «нових» політиків, котрі прийшли до влади після Майдану домінує самокритична лексика: «покидьки», «мерзотники» та «негідники». Тобто називати речі своїми іменами є сьогодні не виявом громадянської чесності, а верхом цинізму – ви вважайте, що хочете, а ми будемо робити усе, що вважаємо за потрібне.

Ми розуміємо, що лише перевибори можуть стати легальним способом бодай часткового оновлення влади. Але у цьому питанні ми маємо проявити принциповість – розірвати багаторічний замкнутий ланцюг виборів без вибору.

В технічному плані нашою принциповою вимогою має стати відміна прохідного бар’єру та максимальна лібералізація фінансових вимог для реєстрації майбутніх кандидатів. Оскільки фінансові ресурси в нашій державі сконцентровані в руках декількох десятків сімей, діючий виборчій закон грає на руку лише їм.

В інтелектуальному середовищі вже напрацьовуються принципово нові засади суспільного договору, який має закласти підвалини розвитку нової України. Не будьмо байдужими до власної долі! Не звертаймо уваги на численних Саакашвілі - будуймо наше майбутнє самотужки! 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]