Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.10.2016 10:02

Зелена хвиля нашої надії

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Сьогодні ми та наші партнери говорять про «зелені офіси». Говорять у прямому розумінні - адже загалом у світі офіси споживають 40% усіх корисних копалин.

Нова економічна політика – концепція спрямована у майбутнє, котре ми зобов’язані рятувати саме зараз. У минулому ми шукаємо істинні відповіді щодо нашого коріння. Але сьогодні ми не має права марнувати жодної миті аби не знищити остаточно перспективу виживання для нас і наших нащадків. Наслідки масової індустріалізації і впливу людини на навколишнє середовище зростають з кожним днем, даючи початок нових катастроф. Вже через чотири роки на Землі можуть вимерти 2/3 відомих людству хребетних тварин, птахів і рептилій

Чітке усвідомлення того, що наша планета Земля є нашою спільною орбітальною космічною станцією спонукує нас до максимального заощадження обмежених природних ресурсів та використання безвідходних технологій, коли переробка вторинної сировини стає запорукою нашого перевтілення і відтворення у майбутніх поколіннях. Такий підхід є єдиним способом запобігти глобальній війні за ресурси на користь їх взаємовигідного використання у мирних умовах.

Сьогодн і ми та наші партнери говорять про «зелені офіси». Говорять у прямому розумінні - адже загалом у світі офіси споживають 40% усіх корисних копалин.

Утилізація 1 тонни макулатури дозволяє врятувати від вирубування 17-20 дерев та заощадити 55% води і 60-70% енергії, потрібних для виробництва паперу з первинної сировини. Одне доросле дерево за добу продукує об’єм кисню, достатній для дихання трьох людей протягом майже 3 діб.

Щороку у світі на звалищах опиняється 40 млн тонн електроніки. З цієї кількості лише 16% переробляють для повторного використання, тоді як потенційна вартість того, що залишається, – понад 51 млрд доларів. Так у запчастинах викинутої електроніки міститься біля 300 тонн золота, 1 тис. тонн срібла, 16 мегатонн сталі.

Приклади необхідності заощадливої роботи офісів можна продовжувати і далі. Але поняття «зелених офісів» або «зеленої хвилі» є значно ширшими. Кожен вид людської діяльності – фізичної, механічної або інтелектуальної - сьогодні вимагає органічного зближення з природою.

Важливою є підтримка екологічних ініціатив з боку влади. У цьому контексті можемо позитивно відзначити роботу Херсонської ОДА, де приділяють значну увагу проектам з розвитку відновлювальної енергетики та безвідходного виробництва. Але така діяльність має бути системною і розповсюджуватися й на інші регіони.

У сфері нашої екологічної турботи економічна криза не є перешкодою, а навпаки, стимулом для запровадження нових моделей економічної діяльності, які дозволять вітчизняному бізнесу розвивати свої конкурентні переваги у глобальному вимірі.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]