Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.05.2016 22:58

TREE cycle: Електромобілі

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

В рамках проекту «TREE cycle» ми плануємо завезти до України електробуси для громадського користування. Це допоможе зекономити на вартості пального та проїзду.

Незабаром у Львові стартує масштабне транс'європейське електромобільне ралі - Електромобільний Марафон 2016 Львів – Монте-Карло. Учасники матимуть два тижні, щоб проїхати 3000 кілометрів, перетнути кордони 10 європейських країн, побувати у 23 містах й фінішувати 3 червня на Палацовій площі в Монте-Карло. Серед бажаючих долучитися будуть не лише водії електромобілів, а й усі власники транспортних засобів, обладнаних електричним двигуном, в тому числі - електричних велосипедів.

Історія зародження подібного заходу припадає на 1930, саме тоді відбулося ралі Таллінн ­- Монте-Карло, і проводилось протягом 9 років. У 2011 році традицію європейського ралі було відновлено, але вже в сучасній інтерпретації – гонці на електромобілях.

Загалом, якщо говорити про електромобіль, то він несе більш екологічну альтернативу автомобілям, що їздять на викопному паливі, що дозволяє знизити шкоду навколишньому середовищу. До того ж не треба купувати бензин, замінювати свічки, паливні фільтри. Достатньо лише зарядити авто або із звичайної розетки, або на деяких заправках ОККО та WOG.

Країни світу давно практикують такий вид пересування. Найбільш широко розвинена ця індустрія в Норвегії, Нідерландах, США та Китаї. Наприклад, китайська компанія BYD близько 10 років випускає електричний засіб транспорту. BYD створює електричні таксі і автобуси з метою поліпшення екологічну ситуацію й зниження рівня шкідливих викидів в навколишнє середовище.

В рамках проекту «TREE cycle» ми плануємо завезти до України електробуси для громадського користування. Це допоможе зекономити на вартості пального та проїзду. Спосіб такого пересування стане фундаментальним початком екологічного стану на дорогах та комфортності у використанні.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]