Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.05.2016 08:32

Алея українських героїв

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

В рік 125-річчя вшанування головнокомандувача ОУН українська громада пропонує перепоховати Євгена Коновальця на «некрополь Аскольдову Могилу».

Згідно з Указом Президента України "Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років" Українська військова організація та дискусійний клуб "Український НЕП: Земля та воля" пропонує проект створення Алеї українських героїв революції 1917-1921 років. Першим кроком має стати перепоховання на історичному некрополі Аскольдова Могила Євгена Коновальця. В рік 125-річчя вшанування головнокомандувача ОУН українська громада пропонує перепоховати полковника на «некрополь Аскольдову Могилу» в зв’язку з закінченням терміну оренди на цвинтарі в Роттердамі та з метою повернення на Батьківщину Героїв. У цьому унікальному історичному місці, майже у самому серці Києва, протягом тисячі років відбувалися поховання всіх українських видатних діячів. За останній час на Асольдовій могилі вже поховані герой Майдану – Олександр Клітинський, герой сучасної війни, воїн батальйону «Донбас» – Марк Грегорі Пославський. Крім того, задля вшанування воїнів та українських героїв відновлена Військова капличка. Для продовження ідеї створення Алеї українських героїв проводить підготовчі роботі щодо перепоховання двох героїв Крут, похованих на Лук'янівському кладовищі у Києві, та ще двох, могили яких знаходяться у селищі Городище на Черкащині.

Для досягнення цілі було написане відкрите звернення до Президента України Петра Порошенка та проведений круглий стіл в інформаційному агентстві "Укрінформ", де було висвітлено всі аспекти запропонованого проекту. Тільки об'єднавши спільні зусилля, ми зможемо виконати мрію славетного сина України - поховати на рідній землі.   

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]